Afyonkarahisar'da yeşil fasulye kalite ve fiyatıyla altın çağını yaşıyor

Türkiye'nin önemli yeşil fasulye üretim merkezlerinden olan Afyonkarahisar Şuhut'ta fasulye piyasası bu yıl kalitesi ve fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürürken, üretici ve satıcılar bu sene adeta ‘altın çağı' yaşadıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'da yeşil fasulye kalite ve fiyatıyla altın çağını yaşıyor
Afyonkarahisar'da yeşil fasulye kalite ve fiyatıyla altın çağını yaşıyor
GİRİŞ 07.07.2024 12:26 GÜNCELLEME 07.07.2024 12:26

Şuhut ilçesinde fasulye üreticileri, fiyatların gayet iyi olduğunu belirterek mutlu olduklarını dile getirdiler. Şuhut Fasulye Pazarı'nda fasulye fiyatının 70-90 TL arasında olması üreticinin yüzünü güldürüyor. Fasulye piyasasının bu yıl altın çağını yaşadığını belirten üreticiler, fiyatların önce ağlattığını sonra güldürdüğünü belirtti. Fiyatlardan yüzü gülen üreticiler, piyasanın bu şekilde devam etmesi ile daha çok mutlu olacaklarını dile getirdiler.

“FİYATLARIMIZ ÇOK ÇOK İYİ”

Fasulye üreticisi Recep Yetgin, fasulyenin rekolte ve fiyat açısından çok iyi olduğunu kaydederek, “Şu anda fasulyenin fiyatı 65 ile 70 lira arasında seyrediyor. Fiyatlarımız çok çok iyi; buradan gönderiyoruz İstanbul'a, Ankara'ya İzmir'e fasulyelerimizi gönderiyoruz” dedi.

Hal esnafı Ahmet Müslihan ise, "Ben İstanbul'dan geliyorum, burası Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi. Burada her sene fasulye alımı yapıyoruz. Bu sene fasulye altın çağını yaşıyor. Bu sene fasulyeyi 70 liradan alıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.