Borsada parası olanlar dikkat! Takas için bugün son gün...

Borsada Kurban Bayramı öncesi hisselerini nakde çevirmek isteyen yatırımcıların işlemlerini bugün yapması gerekiyor.

GİRİŞ 12.06.2024 11:00 GÜNCELLEME 12.06.2024 11:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Borsa İstanbul'daki işlemlerin takas tarihleri değişecek.

Buna göre, Borsa İstanbul'da, perşembe günü yapılan işlemlerin takası 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek.

BUGÜN SON GÜN!

Kurban Bayramı tatili öncesinde nakde geçmek isteyen borsa yatırımcılarının işlemlerini bugün yapmaları gerekiyor.

Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak.

Perşembe günü işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 7 gün sonraya, 20 Haziran Perşembe gününe kalacak.

Bu hafta cuma günü işlem yapan yatırımcılar da söz konusu işlemlerin nakit gerçekleşmesi için 21 Haziran Cuma gününü bekleyecek.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Anlatalım mı.??? 2 ay önce Şikayet Et
    Ortak olduğun firma , içki satıyor, fuhşiyattan para kazanıyor, faiz sistemiyle iş yapıyor, kötülük le para kazanıyorsa, sende bu kötülüğe ortak oluyorsun. Anlamak çok basit. Anlamak isteyene... senin anlamaya niyetin yoksa, ne desek boş... anlatsakta, anlayamazsın.
    Cevapla
  • Misafirr 2 ay önce Şikayet Et
    Neye göre kar ortagı olmak nasıl haram oluyor izahatınız varmı açıklayın bana bunu
    Cevapla
  • yolcu 2 ay önce Şikayet Et
    Kurban haram parayla alınmaz ki! borsada bir tür kumar. milleti kandırmasınlar yok helal çalışan firmanın hissesini aldım diye. borsa sistemi bir kumar sistemidir. ve kazanılan para kesin haramdır. Ümmeti Muhammed (s.a.v.) kazandığı paraya dikkat etsin. Hisseden kazanılan parayla kurban alınmaz...
    Cevapla
  • Emekli mühendis 2 ay önce Şikayet Et
    Helale haram, harama helal demek insanı dinden çıkarır, kafir yapar. Lütfen dikkat, bir de bütün Müslümanları küfre şahit tutmayın.
    Cevapla
  • Adanalı 2 ay önce Şikayet Et
    Borsa dibin dibini görmüşken. insanlar parasının en az yarısını kaybetmişken zararına satışlar yapılsın.. Bayramı patronlar ve tahtacıları yapacak..Ne güzel dünya...
    Cevapla
  • Gerçekler 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen doğru diyorsun sabretmisim para kaybetmişim, tahtacilari çildirtmisim bunlarda bize son gün sat diyor. Bunlar bu hisselerin tahtacılarının adamı, habercisi, yönlendirici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle