Ticaret Bakanlığı ekipleri bayram öncesi marketlerde denetim gerçekleştirdi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Ankara’daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 04.06.2024 11:53 GÜNCELLEME 04.06.2024 12:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Düzenli olarak market denetimleri yapan Ticaret Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerini sıkılaştırdı. Bu çerçevede bakanlık ekiplerince Ankara’da denetimler yapıldı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerçekleşen denetimde Ticaret Bakanlığı ekipleri, bir zincir markette temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Yapılan denetimde ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına ve etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, “Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, birim ve satış fiyatı, birim fiyatının uygulanmadığı tarih gibi bilgilerin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Ayrıca, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da inceledik. Herhangi bir uygunsuzlukta uygunsuzluğu tespit ederek idari yaptırım uyguluyoruz. Bu markette bu uygunsuzluğa rastlamadık ama denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Denetimlerde etiket olmaması, etiket varsa; ürünün üretildiği yer, ayırt edici özelliği, satış fiyatı, birim fiyatı, satış ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, yerli üretim ise logo gibi bilgilerden birinin eksikliği halinde 2 bin 200 Türk Lirası idari yaptırım cezası uygulanıyor. Öte yandan ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumsuzluğunda da yine aynı ceza miktarı işleme konuyor.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Eğer devlet samimi ise üç harflilerin aylık satış fişlerini görür ve müdahale eder. Maalesef denetimler şova dönüştü. Kimsenin maalesef devleti dinlediği yok gibi
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Meyve suyu dediğim şeyim yüzde doksanı su içeriğini okusan görürsün
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar nereyi denetliyor akıl işi değil. Millet at koşturuyor bi denetme diye bir furya devam ediyor.
    Cevapla
  • zafergülten 3 ay önce Şikayet Et
    bide ürünlerin kalitesini denetleyin yaaa---şimdi marketlerde dobuj içinde 5 kiloluk sözde meyve suyu satışları başladı,5 litresi 40 tl civarı. ama biraz düşündürücü,meyvenin kilosu 60-70 tl iken ,sen 40 tl ye 5 litre meyve suyunu nasıl verebilirsin--yani yapımı..boya...meyve aroması ve esansı,,,glikoz yada fruktoz şurubu.meyve dersen azcık çürümeye yüz tutmuş meyveler,
    Cevapla
  • polat 3 ay önce Şikayet Et
    Ürünlere narh yada kar marjı belirleyin, satan satmayan belli olsun, bırakın sebest piyasayı, yada işletin Rekabet Yasasını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle