SSB Başkanı Haluk Görgün Altay tankı müjdesini verdi: Seri üretime geçtik

SSB Başkanı Haluk Görgün seri üretimine 2025'te geçmesi beklenen Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen Yeni ALTAY Tankı için sürpriz gelişmeye açıkladı: Seri üretime geçtik, farklı ülkelerden teklifler var.

GİRİŞ 29.05.2024 16:42 GÜNCELLEME 29.05.2024 17:35
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.

"MİLLİ TANKIMIZ ALTAY'IMIZIN SERİ ÜRETİMİNE GEÇTİK"

İşte kara araçlarımız biz kara araçları konusunda ülke olarak çok güçlü bir ülkeyiz. Yani birden fazla yurt dışına ihracat yapan firmamız var. Hepsinin ürünleri birbiriyle, dünyada dünyadaki rakipleriyle karşılaştırılabilecek seviyede üstünlükleri olan ürünler. Onun için işte yakın zamanda büyük bir alımı duyurmuştuk. Yeni alımlar var. Yine Avrupa'da NATO ülkelerinin tercih ettiği ürünlerimiz var. Yeni açılımlar da olacak. Personel taşıyıcı araçlar, zırhlı araçlar konusunda açılım içindeyiz. Yine aynı şekilde biliyorsunuz milli tankımız Altay'ımızın seri üretimine geçtik. Onun da yine uluslararası alanda beraber kullanabileceğimiz paydaş ülkelerin ve bizlerle birlikte çalışmak isteyen ülkeler var. Onlarla da görüşmelerimize devam ediyoruz.


Altay tankı, muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen yeni nesil Altay tankı, modern muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi.

Birçok alt sistemi yerlileştirilen, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırılan Altay tankına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son yıllarda icra ettiği operasyonlar çerçevesinde edinilen tecrübelere ilişkin ilave özellikler kazandırıldı.



DİJİTAL TEKNOLOJİLERİN KULLANIMI ARTIRILDI

Bu çerçevede Altay'da, dijital teknolojilerin kullanımı artırıldı. Bu sayede tank, düşman unsurlarını tespit etmek, hedeflerini belirlemek ve ateş etmek için daha hassas ve hızlı şekilde kullanılabilecek.

Yeni Altay'ın atış kontrol sistemi, Lazer Mesafe Ölçer (LRF) ve daha hassas Görüntü Sabitleyici Stabilizasyon Sistemi gibi modern teknolojileri içeriyor. Bu sayede tank, uzun mesafelerde hedefleri tespit edebilecek ve doğru şekilde muharebe sahasında karşılaşılabilecek tüm hedeflere yüksek atımda vuruş oranıyla angajman sağlayabilecek.

3+ NESİL TANK KORUMA ÖZELLİĞİ

Tankların en önemli 3 kabiliyetinden biri olan beka kabiliyeti, Yeni Altay'larda modüler olarak pasif koruma sağlamakta olan gelişmiş zırh modüllerinin ve aktif koruma sağlayan AKKOR Aktif Koruma Sistemi'nin eklenmesiyle 3+ Nesil tank olma özelliğine sahip oldu. Bu sayede HİBRİT koruma konsepti de yeni Altay tanklarıyla birlikte dosta güven düşmana korku salacak seviyeye geldi.

BİRÇOK SİSTEMİ YERLİLEŞTİRİLDİ

Yeni Altay'da 12,7 mm ve 7,62 mm silah sistemleri başta olmak üzere mühimmat rafları, kule çember dişlisi, rotor, düz periskoplar, nişancı ikinci derece yardımcı görüş sistemi, kayar bilezik, elle ateşleme sistemi, yakıt-ısıtma ve sintine pompaları, hidrolik pompalar, yol tekeri ve soğutma yeleği gibi sistemler de yerlileştirildi.

Yeni Altay, daha yerli olarak, güncellenmiş teknolojisi, geliştirilmiş zırh sistemi, artırılmış hareket kabiliyeti ve modern atış kontrol sistemi ve eğitim sistem ve kabiliyetiyle TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış modern muharebe tankı olarak görev yapacak.

KAYNAK: TRT HABER
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 82
  • Geçgelenüretim 1 ay önce Şikayet Et
    Bu projeyi ne zamandır takip ediyorum ama hep üzülüyorum ne zamandır beri seri üretime geçecek ama nedense bir engel cikti yada başka şeylere takıldı. Ins dediğiniz gibi seri üretime geçer .kaacc seneler oldu geçecek geçecek...
    Cevapla
  • İbrahim comert 1 ay önce Şikayet Et
    Ulkemzehayli olsn
    Cevapla
  • Deniz 1 ay önce Şikayet Et
    35 senedir üretilememişti. Daha bir 25 sene de ancak üretimi başlar
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Muharebe esnasında , düşman unsurların hedef alacağı en kritik yerler , Rafineriler , yakıt depoları ve enerji üretim tesisleridir . Nükleer yakıt itki türbinli ve lançerinden uzun menzilli roketler fırlatabilen denizaltılar inşa etmek çok önemlidir .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Ağır zırhlıların en büyük dezantajlarından biride sürekli yakıt ikmaline gereksinim duymasıdır . Muharebe sahasında , tüm taşıtların uzun müddet yakıt almaksızın harp etmesi çok mühimdir . Jet ve SİHA'ların mühimmatlı uçuş süresini uzatmak , Denizaltıların yüzeye çıkmasızın aylarca görev yapmasını sağlamak büyük avantaj sağlar .
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Malesef Ülkemde çok gavur ama hain gavur var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle