Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında deniz taşımacılığı, enerji ve doğrudan yatırım alanlarını kapsayan dört anlaşma imzalandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ve resmi törenle karşılandığı ülkede Kuveyt Emiri es-Sabah ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.
Erdoğan, Kuveyt Emiri es-Sabah'a Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg'u hediye etti.
Bayan Sarayı'ndaki görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalandığı törene geçildi.
Türkiye ile Kuveyt arasındaki "Deniz Taşımacılığı Anlaşması", Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kuveyt İçişleri Bakanlığı arasındaki "Gemi Adamları Sertifikalarının Karşılıklı Tanınmasına İlişkin Mutabakat Zaptı", Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kuveyt Devleti Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Fahad Yusuf Saud el-Sabah tarafından imzalandı.
Türkiye ile Kuveyt arasında enerji alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Kuveyt Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanı, Maliye Bakan Vekili ve Ekonomik İşler ile Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Subaih Abdulaziz Abdulmohsen el-Muhaizem tarafından imza altına alındı.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Kurumu (KDIPA) tarafından temsil edilen Kuveyt Devleti arasında doğrudan yatırım teşviki alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı da Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Kurumu Genel Müdürü Şeyh Dr. Meşal Cabir el-Ahmed el-Sabah tarafından imzalandı.
-
sami çelik 2 saat önce Şikayet Etgemileri olanlara yeni işler çıktı desenizeBeğen Toplam 6 beğeni
-
Velid 39 dakika önce Şikayet EtTek marifeti elde ettiği belediye vs. tüm yetki alanlarını söğüşlemek en önemli göreviymiş gibi organize bir şekilde ve tavizsiz bir yaklaşımla azimle söğüşleyen bu nu da pişkince savunmaktan hiç bir rahatsızlık duymayanların gemilerini görmeyip de, enerji nakli için gereken özel donanımlı gemilerden bir şeyler ima etmek çok adil bir yaklaşım olmuyor.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Mustafa 1 saat önce Şikayet EtFitne fesatla ancak ahmakları kandırırsın! CHP liler hırsızlığın kitabını yazarken görmezsiniz de, olmayan vehmi şeyler üzerinden millete fitne üflersiniz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Kayı 1 saat önce Şikayet Etİftirayı boş ver de para kulelerine bakBeğen Toplam 9 beğeni