TCMB Başkanı Karahan: Dezenflasyonun eşiğindeyiz!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, manşet enflasyonun mayıs ayında baz etkisiyle tepe noktasına ulaşacağını, sonrasında ise belirgin bir düşüşe geçeceğini belirttiklerini ifade ederek, "Dolayısıyla dezenflasyonun eşiğindeyiz." dedi.

GİRİŞ 24.05.2024 16:25 GÜNCELLEME 24.05.2024 16:38
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda “Albaraka İslami Finans Zirvesi”nde açıklamalarda bulundu.

MB Başkanı Karahan'ın açıklamaları şöyle: 

Manşet enflasyonun Mayıs ayında tepe noktasına ulaşacağını, sonrasında belirgin düşüşe geçeceğini belirtmiştik. Geldiğimiz noktada dezenflasyonun eşiğindeyiz. Tahmin patikamızda yaz aylarından itibaren yıllık enflasyonun hızlıca gerileyeceği, süreklilik kazanacağını öngörmekteyiz. Aylık enflasyonun ana eğiliminde seviyesi yüksek olmakla birlikte bir zayıflama görmekten memnunuz. Dezenflasyon sürecinde belirgin düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri tahminlere yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz.

Maliye politikalarının dezenflasyon sürecini destekleyeceğini düşünüyoruz. Dezenflasyon için gerekli kararlılığı sürdürmeye devam edeceğiz. İstikrarlı ve kaynakları itibarıyla sürdürülebilir büyüme fiyat istikrarıyla sağlanabilir. Öngörülebilirliğin arttığı ortamda düşen risk primi sayesinde büyüme için finansal kaynaklar da düşünülecektir. TL cinsi varlıklara artan talep ile TL'de istikrarlı süreç olacaktır.

Türkiye'de katılım finansın daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için özel öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Katılım finans sektörünün güçlü altyapıya kavuşması azami önemlidir.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Das 3 hafta önce Şikayet Et
    Neyin esigindeyiz sokak köpekleri isgal etmis türkiyeyi bas edemiyoruz göbeklitepe olmus köpeklitepe turistler korkuyor ben korkuyorum sen korkuyorsun herkez korkuyor önce sokak köpek kedileri sonra enflasyon cözüm bulunmali
    Cevapla
  • adalet 3 hafta önce Şikayet Et
    Süslü laflar süsülü laflar, sebep millet bir iş yapıyor sansın. Dezenflasyon diyeceğine enflasyon düşecek desen Türkçeyi kullansan ne olur?
    Cevapla
  • Osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    Masa başında enflasyon düşüyor diyorsunuz da, marketlerde, pazarlarda, mağazalarda ürünler habire zamlanıyor, sokak öyle demiyor. Bazen düşünüyorum, acaba ben başka bir dünyadamı yaşıyorum diye.
    Cevapla
  • Hakkı 3 hafta önce Şikayet Et
    Faiz artık indirilmeli
    Cevapla
  • fahri 3 hafta önce Şikayet Et
    hükümet kurumları tam olarak görevlerini çok iyi yapıyor ve sonuçlarını beraber göreceğiz tasarruf programları marketlerin haksız zam yapmaları cezalar vergi kaçıranların takibi çok iyi gidiyor Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle