Bakan Mehmet Şimşek: Açık veya örtülü kur hedefimiz yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programlarının ana hedefinin dezenflasyon olduğunu belirterek kur hedeflerinin bulunmadığını ifade etti. Şimşek, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini kaydetti.

GİRİŞ 24.05.2024 17:11 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının ana hedefinin "dezenflasyon" olduğunu belirterek, "Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ekonomi programını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti;

Programımızın ana hedefi dezenflasyondur. Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır. Ülke tecrübeleri, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini gösteriyor. Kural bazlı ve öngörülebilir politikalarımız başarıya ulaştıkça güven daha da artıyor, portföy tercihleri TL’ye yöneliyor ve ülkemize kaynak girişi hızlanıyor. 

TL varlıklara yabancı ilgisi artarken, bankalarımız ve reel sektörümüz yurtdışından uzun vadeli ve daha uygun koşullu kaynak sağlıyor. Çok taraflı bankalardan dış finansman imkânlarımız da artıyor. Bu kaynaklar sadece kısa vadeli finansal yatırıma değil üretim ve ihracata da yöneliyor. Programımızın olumlu sonuçları görülmeye devam ettikçe uluslararası sermaye girişinin vadesi daha da uzayacaktır.

"PROGRAMIMIZI GÜÇLENDİRECEK ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin portföy tercihleri ve artan dış kaynak girişi rezervlerimizin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Program hedeflerimiz doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Sinan 3 hafta önce Şikayet Et
    Memur emeklisisibden aldığın parayı acilen geri iade et eyt liye memur emeklisinin alinterini verdiniz
    Cevapla
  • 2024 3 hafta önce Şikayet Et
    3 gün de 1 tl 1 euro olur cözüm var
    Cevapla
  • gökdereli 3 hafta önce Şikayet Et
    Muhtarlıklar kesinlikle kaldırılmalı Faizler bu seviyelerde iken piyasa hareketlenmez
    Cevapla
  • Sonuç 3 hafta önce Şikayet Et
    Saten Almanya’daki büyük şirketler yedek parçalarını Avrupa’nın fakir ülkelerine ürettiriyorlar otomativ sektöründede kayma var Fransa desen öyle Amerika desen öyle pandemiden sonra çindende kota kalktı Türkiye’yi gözden çıkardı bunlar önlem alınmazsa gelecek umutsuz Ortadoğu Afrika ile bu iş yürümez
    Cevapla
  • Andromeda2 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Baksnım, memur emeklilerine söz verildiği halde Temmuz 2023 tarihinden itibaren çalışan memurdan ayırıp seyyanen zam verilmeyerek maaşları yarıya yakın azaltıldı. En fazla haksızlığa uğrayan ve mağdur edilen kesim oldu. Bu haksızlığa ve mağduriyete son vermeyi düşünüyor musunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle