Mega Metal'den Türkiye'nin ilk yerli Bonding Jumper üretimine destek!

Bakır tel sektörünün lider üreticilerinden olan Mega Metal, Türkiye'nin ilk yerli “Bonding Jumper” üretimini gerçekleştiren PAYIZ ekibine bakır tel tedariği sağlayarak destek oldu.

Mega Metal'den Türkiye'nin ilk yerli Bonding Jumper üretimine destek!
Mega Metal'den Türkiye'nin ilk yerli Bonding Jumper üretimine destek!
GİRİŞ 15.05.2024 15:20 GÜNCELLEME 15.05.2024 15:20

Hava araçlarını yıldırımdan koruyan “Bonding Jumper” yapısının Türkiye'de ilk defa üretilmesi ve geliştirilmesini sağlayan proje, milli üretime katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal, Türkiye'nin ilk yerli Bonding Jumper üretimini gerçekleştiren PAYIZ ekibine sponsor oldu. İş birliği kapsamında Mega Metal, PAYIZ ekibinin projesine 1x0.127mm Kalaylı Som Tel ve 7x19x0.127 mm Kalaylı Rope bakır tel tedariği sağladı.

Doç. Dr. Veysel Ertur’un danışmanlığında, İstinye Üniversitesi Uçak Teknolojisi Programı'ndan Öğretim Görevlisi Burak Güler, Erciyes Üniversitesi Uçak Mühendisliği Programı yüksek lisans öğrencisi Faruk Koca ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da Kimya Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Kemal Mert Songür ve Holart Mimarlık kurucusu ve tasarımcı Refik Buğra Er’den oluşan PAYIZ ekibi tarafından geliştirilen Bonding Jumper İnovasyonu, yapılar arasındaki elektrik yük aktarımını sağlayarak statik elektrik ve yıldırım koruması amaçlı kullanılıyor. Bu teknoloji sadece havacılık sektöründe değil aynı zamanda kara, deniz, uzay ve elektronik alanlardaki platformlarda da kullanılıyor.

“YENİLİK GELIŞTIREN START-UP’LARA DESTEK SAĞLIYORUZ”

İş birliğini değerlendiren Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Mega Metal olarak inovasyonu merkezimize alıyor, sektörümüzün güncel ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik olarak daha az maliyetli ve yenilikçi ürünler ile sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda stratejik iş birliklerimiz ile malzeme teknolojisi alanında yenilik geliştiren start-up’lara destek sağlıyor ve yeni iş alanları yaratıyoruz. PAYIZ ekibine verdiğimiz destek de bu anlayışımızın bir sonucu ve bu denli gelişmiş yerli bir projeye sponsor olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

İstinye Üniversitesi Uçak Teknolojisi Programı'ndan Öğretim Görevlisi Burak Güler de şimdiye kadar bu ürünü ithal eden milli kuruluşlar için yerli bir tedarikçi olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek, “İlk etapta milli platformlarımızda ürünümüzün kullanımını sağlamak, daha sonra ihracat pazarında yer almayı hedefliyoruz. TUSAŞ’ın tüm hava platformlarında ürünümüzün kullanılması için ön onay aldık. Farklı firmalarla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu projeyle birlikte ilerleyen süreçlerde farklı projelerle de milli üretime katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.