Plastik poşete zam talebi! Maliyeti fiyatının çok üstüne çıktı
2019'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınan "plastik poşet" uygulaması kapsamında 5 yıldır 25 kuruşa satılan poşete zam talep edildi. Bir poşetin maliyetinin 1,19 TL'ye ulaştığı belirtildi.
Yeni yılda uygulanacak plastik poşetlerin ücretini istişare için ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sektörde faaliyet gösteren dernek ve federasyon temsilcilerinin katılımıyla Bakanlıkta Plastik Poşet Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonundaki toplantıda sektör temsilcileri görüşlerini bildirdi. Toplantıda, bir poşetin perakendecilere maliyetinin ortalama 1,19 TL'ye ulaştığına dikkat çekildi. Ayrıca 25 kuruş olan poşet fiyatının, plastik poşet tüketimini azaltacak bir tutar olmadığı görüşü dile getirilirken, plastik poşet kullanımının arttığı da vurgulandı. Sektör temsilcilerinin çoğunun fiyatın artması yönünde görüş belirttiği öğrenildi.
Talepler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sunulacak. Ardından plastik poşetlerin yeni yıldaki satış fiyatı belirlenecek.
10,6 MİLYAR LİRALIK TASARRUF
Plastik poşetlerin ücretlendirilmesi uygulaması ile 2019'dan bu yılın temmuz ayına kadar 1,5 milyon ton plastik atığın oluşumu engellendi. Bu sayede plastik poşet üretimi için gerekli plastik ham madde ithali da önlendi. Ayrıca yaklaşık 10,6 milyar TL tasarruf sağlandı. Bunun yanı sıra yaklaşık 64 bin 105 ton sera gazı salımı engellendi.
-
Ziyaretçi 5 ay önce Şikayet EtPoşe,t plastik, kimyasal atıklar dünyamızı ne kadar pisletiyor farkında değilizBeğen
-
rapunzel 5 ay önce Şikayet Etdüne kadar bedava veriyordunuz maaliyet yeni mi aklınıza geldi? zaten sattıklarınızdan kat be kat kar ediyorsunuz poşette hediyeniz olsun.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Millet 5 ay önce Şikayet EtAz bile yapılmış ikiden aşağısı savurganlık olur. Ancak hepsi devlete kalsın. Önceden hepten bedava veren marketler şimdi yarı yarıya azalan sayıdan ötürü kâr ediyorlar zaten.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Ramazan 5 ay önce Şikayet EtMaliyeti 1,19TL demiş... Daha önce ücretsiz verilen poşetler şimdi 0,25TLye satılıyor ama yine zarar ediyorlarmış. Herşey yerinde saydığı aylarda diğer ürünlere yaptığınız %33 lük zamdan düşün poşet parasını da bir zahmet.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 5 ay önce Şikayet EtUlan poşeti zaten bedeva eriyordu dükkan ve marketler, 25 kuruş dükkan yada market para kazansın diye değil insanlar poşet almasın diye.Beğen Toplam 5 beğeni