Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı...

Asgari ücret, ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. Milyonlarca çalışanın asgari ücrete ikinci zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı...
Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı...
GİRİŞ 13.05.2024 17:26 GÜNCELLEME 13.05.2024 17:33
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Asgari ücret, ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. Milyonlarca çalışanın asgari ücrete ikinci zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haber Global televizyonuna konuk oldu. Bakan Işıkhan milyonlarca çalışanın merak ettiğini asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, katıldığı HaberGlobal canlı yayınında asgari ücrete ilişkin soruya yanıt verdi. Işıkhan, "Yani bir sene önce 8 bin 500 lira olan asgari ücret iki katına çıkarılarak 17 bin lira olarak belirlendi. Dolayısıyla temmuzda artış yapılmayacağını dikkate alarak bu seviye belirlenmiş durumdaydı" dedi.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı.

Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Staj ve Çıraklıkta geçen süreler sigortadan sayılsın.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    özel sektöre verilmeyen zam kesinlikle memura verilmemeli
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bizim vatandaşa dünyayı versen yine doymaz gibi yorum yapıyor arkadaş ya ülkede kalıcı refah söz konusu herkes biraz işini sıkacak da gelecekte çocuklarımızı rahat etsin diye bu çileyi çekmeye Ben hazırım herkese biraz sabırlı olsun gelecek bizim Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Sinan Balkan 5 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon ve hayat pahaliligi uzun sürdüğünde paradan para kazanan ve fırsatçılık yapanlar hariç toplumun hiçbir kesimini memnun edemezsin.Sonuç sandığa yansır ve kalıcı olur.Şuan bankaların icraya verdiği vatandaş sayısı rekor seviyeye ulaşmış.Bu durum ciddi sorunlar oluşturacaktır.Ödeme gücü iyice düşen vatandaşa mutlaka bi kolaylık saglanmalı ne bekleniyor.
    Cevapla
  • Numan Kara 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru tespit.Benimde dikkatimi çekti bizim apartmana bile bankalardan ihbarnameler gelmeye başladı millet borcunu ödeyemiyor kim icralık olmak ister.Bankalarla ilgili vatandaşı rahatlatacak ödeme kolaylıkları getirilmeli yoksa çok ocaklar sönecek.
    Cevapla
  • Sg memur emekli 5 ay önce Şikayet Et
    Lise mezunu vekil md.var lojmanda 36 sene sirkeci postane tahtakale operatorlu serviste gece md.yok sorumlu benim bayram tatil calisip vergi verdim bana lojman verilmedi kiradayim babam cevdet sunayin baş yaveriydi osman oztuna maltepe belediye baskaniydi annemi bosadi erkek kardeşim hakana servetini bıraktı ablam isvicrede zengin oldu ben surundum 3600 verilmeli 46 sene karin toklugun
    Cevapla
  • sait 5 ay önce Şikayet Et
    SGK'dan emekli memursun ama daha nokta ve virgül ne işe yarar onu bile öğrenememişsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle