Kuşadası'ndan Sisam'a olan feribot seferlerine yoğun ilgi

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasıyla Aydın’ın Kuşadası ilçesinden Sisam’a olan feribot seferlerine ilgi de arttı.

Kuşadası'ndan Sisam'a olan feribot seferlerine yoğun ilgi
Kuşadası'ndan Sisam'a olan feribot seferlerine yoğun ilgi
GİRİŞ 09.05.2024 21:22 GÜNCELLEME 09.05.2024 21:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'den Yunan adalarına tek girişli ve 7 gün geçerli kapıda vize uygulaması, geçtiğimiz Nisan ayında başladı. Ortalama 100 euro maliyete sahip vize uygulaması, Ege Bölgesi’nin turistik ilçesi Kuşadası’ndan Sisam’a olan feribot seferlerine ilgiyi artırdı.

Bu kapsamda daha önce Sisam’a haftanın belirli günleri yapılan seferler, Mayıs ayından itibaren Tilos Turizm tarafından her gün, İDO tarafından da 3 gün düzenlenmeye başlandı. Sabah 08.15 ile 08.45 saatlerinde kalkan iki ayrı firmaya ait feribotların fiyatları ise 40 ile 50 euro arasında değişiyor. Kuşadası Limanı’ndan hareket eden feribotun Sisam’a varması 45 dakika sürüyor. Sisam’a gitmek isteyen Türk vatandaşları, sabah saatlerinden itibaren feribotların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

"Kapıda vize uygulaması talebi artırdı"

Kuşadası’ndan Sisam’a feribot seferi düzenleyen firmanın sorumlusu Regaip Pektaş, gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Kapıda vize uygulamasının başlaması talebi artırdı. Haziran ayını daha yoğun geçireceğimizi düşünüyorum. Tabii talebin bu seviyelere ulaşmasında Sisam’ın Türkiye’ye nazaran ziyaretçilerine daha uygun fiyata tatil imkanı sunmasının da etkisi var” dedi.

"Otel fiyatları daha hesaplı"

Tatil yapmak için eşiyle birlikte Sisam’a giden Mustafa Kemal Cesur, "Türkiye’de otel fiyatları çok pahalı. Sisam’da ise daha hesaplı. Ayda en az iki sefer Sisam’a gidiyoruz" diye konuştu.

Daha önce Sisam’ı hiç görmediğini belirten Devrim Özgür, "Bu adayı çok merak ediyorum. Birkaç gün kalıp döneceğiz. Konsolosluklardan alınacak vizelerde şu an sorun yaşanıyor. Bu nedenle kapıda vize uygulaması Yunan adalarına gitmek için bizlere önemli bir fırsat sunuyor" dedi.

Balayı tatili için Sisam’ı tercih ettiklerini ifade eden Denizhan Sayışman da, "Eşimle birlikte Kuşadası’nda yaşıyoruz. Sisam Kuşadası’na çok yakın. Daha önce de birkaç defa Sisam’a gittik. Bir haftalık vize alarak diğer Yunan adalarına geçiş de kolay oluyor. Türkiye’ye göre fiyatların daha ucuz olması da bizim için avantaj oluşturuyor” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • yılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    İDO faiş fiyatlar özel işletme diye cimer cevabında özel hukuku ilgilendiriyor git dava aç diyor. özelleştirmek halka yük değil ferahlık getirmeli. öğrenci tarifesi altında komik bir indirim ve 5 yaş çocuktan bilet alınıyor ve komik indirimle tam fiyat alınıyor. fiyatlar zaten uçuk
    Cevapla
  • Salih Dagcı 1 hafta önce Şikayet Et
    İbb nin yunan sevdası
    Cevapla
  • Semra 1 hafta önce Şikayet Et
    Geçen haftasonu arkadaslarimla beraber 2 gün Samos'daydik. Konaklama Turkiyeden ucuz. Biz otelde kaldık. Ama ev kiralamak isterseniz 30 ile 50 euro arasi günlük ev kiralayabilirsiniz. Yiyecek içecek fiyatları gecen senelere nazaran artmış. Neredeyse Turkiyede sahildeki bir balık restauranti ile aynı fiyatlar. Sakin, güzel iki gün geçirdik.
    Cevapla
  • Ayarcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yunan adalarına gidenler gelmese keşke,ZATEN bizim nüfus fazla:::)))
    Cevapla
  • Gezginadam 1 hafta önce Şikayet Et
    Başka sıkıntın var mı ?
    Cevapla
  • J211 1 hafta önce Şikayet Et
    bizim olan adalara bu şekilde gitmek ne acı
    Cevapla
  • İnce ayarcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim olmaya devam etseydi gidip kalma,yeme içme imkanın olmazdı buna emin ol.Bak Çeşme 'ye Bodrum'a gidip tatil yapabilen kaç Türk vat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle