Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'nin enerji şirketi Exxon Mobil ile yaklaşık 1,1 milyar dolar tutarında 2,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) için görüşüldüğünü açıkladı.

Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
GİRİŞ 28.04.2024 19:25 GÜNCELLEME 28.04.2024 19:25
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığını artırmak için çeşitli adımlar attığını vurguladı.

Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması! 3 ülkeyi işaret etti! Karadeniz'de petrol...

Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının neredeyse tamamını ithal ettiğini kaydeden Bayraktar, tek bir tedarikçiye bağımlı kalmadan yeni bir tedarik portföyü oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

'TÜRKİYE YILDA 2,5 MİLYON TON LNG SAĞLAYABİLECEK'

Bayraktar, bu kapsamda Exxon ile uzun vadeli bir anlaşma için görüştüklerine dikkati çekerek, anlaşmayla Türkiye'nin yılda 2,5 milyon ton LNG sağlayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, Exxon ile görüşmelerin tamamlanması halinde anlaşmanın 10 yıl sürebileceğini aktardı.

'RUSYA, AZERBACAN, İRAN VEYA LNG SEÇENEKLERİ OLABİLİR'

Türkiye'nin tedarik güvenliğini sağlamak için farklı kaynaklardan gaz alımı seçeneklerini değerlendirdiklerini ifade eden Bayraktar, "Tedarik güvenliği için bir yerden gaz almamız gerekiyor. Bu Rusya olabilir, Azerbaycan olabilir, İran olabilir veya LNG seçenekleri olabilir. Rekabetçi bir noktadan değerlendirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı ve en uygun seçeneklere yöneleceklerini kaydetti.

KARADENİZ'DE PETROL MÜJDESİ

Bayraktar, Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'nun yapımında Rusya ile işbirliği halinde olduklarını anımsatarak, Karadeniz'de benzer bir nükleer projeye Rusya'nın yanı sıra, Güney Kore’nin de ciddi ilgisi bulunduğuna değindi.

Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz, Güneydoğu'da da petrol çıkarıp işlediğini aktaran Bayraktar, bu yıl sonunda Karadeniz'de doğal gazın yanı sıra petrol aranacağını da ifade etti.

Bakan Bayraktar, yürütülen bu projelerin "oyunun kurallarını değiştirecek potansiyele sahip" olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Baston 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye nin çıkaracağı gaz ve petrolün günlük tüketimini karşılayabilmek için bulunan ve açılan kuyu miktarının x25 gibi olması gerekiyor. Hani bulmuştuk diyenlere duyrulur.
    Cevapla
  • 1071 1453 1 hafta önce Şikayet Et
    her türlü madini araştıran 22 yıllık dönemi takdir ediyorum ve geçmiş dönem lere hesap soruyorum neden başta petrol ve gaz nükleer santraller kurmadınız neden
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayın bakan, ikinci bir nükleer santral kurulmasındaki bu israr neden. Ülkemizde bol miktarda TORYUM varken neden toryum enerji santrali yapılmıyor. Çin yaptı, yakında Hindistan da yapacak.
    Cevapla
  • Lütfi Kara 1 hafta önce Şikayet Et
    Hem elektrik hemde nükleer silah için yapılıyor
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Kardeşler devlet yönetmek stratejik hamlelerle olur ABD sirketinden gaz alıyorsa vardır bı denge politikasi
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Finlandiya'nın Polar Night Enerji şirketi , ısı depolayan Kum Bataryası geliştirmiş , Bizde Parabolik Güneş Aynaları ile güneş ışınlarını odaklayan , açığa çıkan ısıyı depolayan Kum Bataryalarını ülkenin her bir il ve ilçesine merkezi ısıtma sistemi olarak yerleştirmeliyiz . Böylece su ısıtma sistemlerinde , doğalgaz ve elektrikten tasarruf ederiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle