Bakanlığa bağlı metro ve kent içi raylı sistemler yarın ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de bakanlığa bağlı metro ve raylı sistemlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

GİRİŞ 22.04.2024 15:49 GÜNCELLEME 22.04.2024 16:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 23 Nisan'da Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı- Arnavutköy hattı ve İzmir'de İzban ücretsiz olacak dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı raylı sistemin ücretsiz olacağını açıkladı.

TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir' de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bayram coşkusunu aileleri ile birlikte doya doya yaşamasını istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 4 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Ankara ve İstanbul'da bakanlığa bağlı toplu ulaşım araçlarında taşıma hizmetinin ücretsiz olacağı bilgisini veren Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

HANGİ HATLAR ÜCRETSİZ OLACAK

"Dünyada örneği olmayan bir bayram olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için Ankara' da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ile İzmir' de İZBAN ücretsiz hizmet verecektir"

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Bumerang 1 hafta önce Şikayet Et
    Belediyelerin yapması gereken işleri siz niye yapıyorsunuz? Oysaki o paralar ile Anadoluya yatırım yapılsa Anadolu insanı memlektini terketmrk zorunda kalmaz. Bir yere yapılan yatırım çarpan etkisi yaparak diğer yatırımları da çeker. Sonra da CHP o yaptığınız yatırımların üstüne çöker.
    Cevapla
  • Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    çok makbule geçtiya şimdide geçer
    Cevapla
  • Vatan 3 1 hafta önce Şikayet Et
    Benim Anadolu'da ödediğim vergiler ile istanbullular neden Sefa ediyor anlamıyorum. Ülkemde federal bölgeler istiyoruz. Bölgesel vergilendirme ve adaletli gelir paylaşımı istiyoruz anadolu istanbulun yükünü çekmeye mecbur değil.
    Cevapla
  • Shnn 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'nin vergi gelirlerinin %40 ı istanbuldan,,hayırdır sizin bulunduğunuz il Türkiye vergilerinin % kaçını karşılıyor
    Cevapla
  • Dede 1 hafta önce Şikayet Et
    Bölünür sonra bir birimizi yeris ABD ikimizide sonra bombalar
    Cevapla