Günlük 1500 TL maaşla çalışacak eleman bulunamıyor!

Hatay’da meydana gelen depremin ardından başlayan yeniden yapılanma çalışmaları, inşaat alanında yoğun bir iş hacmi oluşturdu. Yeni kurulan şehirde, kalıpçıların günlük kazançları 1500 TL’ye ulaşırken, bölgede iş gücü ihtyacı artmış durumda

GİRİŞ 21.04.2024 10:13 GÜNCELLEME 21.04.2024 10:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Depremin yerle bir ettiği Hatay’ın yeniden inşa sürecinin başlamasıyla birlikte inşaat sektöründe iş yoğunluğu yaşanıyor. Yeni bir kentin kurulduğu Hatay’da kalıp ustalarının yevmiyeleri bin 500 TL’yi bulmuş durumda ve kentte işçi sıkıntısı yaşanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerle bir ettiği Hatay’ın yeniden inşa edilmesi için çalışmalar kısa sürede başlamıştı. Yeni bir kentin kurulduğu Hatay’da adeta dört bir yanda inşaatlar yükseliyor. İş yoğunluğunun yaşandığı kentte kalıp ustalarının yevmiyeleri ortalama bin 500 TL’yi bulmuş durumda. İnşaat ustalarının ve inşaat sektörünün en büyük sorunuysa alttan yetişen çırak olmaması ve yeteri kadar eleman olmaması. İnşaat ustaları, iş sorunu yaşayan ustalara 'Hatay’a gelip çalışabilirsiniz' çağrısında bulundular.

“BU GİDİŞLE 2 YIL KADAR BU YOĞUNLUK DEVAM EDECEK”

Kalıp ustası Ahmet Turunç, işlerinin oldukça yoğun olduğunu ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yoğunluğun devam edeceğini belirterek, “Bayağı yoğunuz, işçi bulma sıkıntımız var. Elimizden geldiği kadar güzel Hatay’ımızı inşa etmeye çalışacağız. İşimizin ağır olduğu için kimse bu işe el atmıyor.

Bu gidişle 2 yıl kadar bu yoğunluk devam edecek gibi ama gerçekten çok yorulduk. Bir kalıpçının yevmiyesi Hatay’da ortalama bin 500 TL keşke böyle bir afet olmasaydı da böyle bir yoğunluk olmasaydı” dedi.

“GELMEK İSTEYENLER DİĞER İLLERDEN GELİP ÇALIŞABİLİRLER”

Kalıp ustası Mecit Özçelik ise yevmiyelerin ortalama bin 500 TL’yi bulduğunu belirterek diğer illerde iş bulmakta sorun yaşayan vatandaşlara 'Hatay’a gelin' çağrısında bulundu.

Özçelik, “Depremin ardından iş yoğunluğu çok var Hatay’da. Bu yoğunluğa yetişemiyoruz. Kalıp ustasının yevmiyesi bin 500 TL yevmiye alıyor Hatay’da. Alttan yetişen eleman yok, bölgede iş sahası da var. Gelmek isteyenler diğer illerden gelip çalışabilirler” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Muhammet 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar büyük konuşuyorsunuz ve azımsıyorsunuz lütfen aza kanaat edemeyen çoğu hiç bulamaz vesselam...
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Konya da 1500 tlye afganlılar bile gitmiyor amele olarak... Kalıpçıya 1500 verirseniz tabi bulamazsınız.. 2500 tl yi gözden çıkarın..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    sgk primi kaçtan gösterilecek peki asgari ücret.. adalet bumu
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Önceki eğitim sistem ne güzeldi 5 ilk okul 3 orta okul 3 lise
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Neden? ÇÜNKÜ: 4+4+4 ülkenin başına bela... Bu eğitim sisteminin sonucu bu. Sadece ilk okul 4 e kadar zorunlu olmalı. Ortaokul lise ve üniversiteyi okuyabilecek kişiler okumalı. 19 yaşındaki çocuğa ne çobanlık ne çiftçilik ne işcilik vb. hiçbirini yaptıramazsın. Bak bu nedenle köyler boşaldı. Derhal bu sistemden vazgeçilmeli. Ülke gidiyor Ülke...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle