Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak" dedi.

GİRİŞ 19.04.2024 21:49 GÜNCELLEME 20.04.2024 12:57
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

Cummhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz AHaber'de gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Yılmaz, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası ve İsrail-İran gerilimi ile ilgili olarak, Gazze'de ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade ederek, "İsrail-İran gerilimi Gazze'de yaşananları gölgelememeli" dedi.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin bölgesel çatışma olmaması için mücadele verdiğini kaydetti.

IMF SPEKÜLASYONLARINA NOKTAYI KOYDU

'IMF' spekülasyonlarına noktayı koyan Cevdet Yılmaz, "Kesinlikle IMF ile masaya oturulması söz konusu değil" dedi. Ekonomide yol haritasının netleştiğini ifade eden Yılmaz, adımları hayata geçirdiklerini ve seçimsiz 4 yılın çok değerli olduğunu söyledi.

Cevdet Yılmaz cari açığın yarı yarıya azaldığını belirtti ve "Türkiye'nin döviz ihtiyacı düştü" dedi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Yılmaz, "Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek." ifadelerini kullandı.

Fahiş fiyatlarla mücadele konusuna özel parantez açan Cevdet Yılmaz, yasal önlemlerin alınacağını ve yaptırımların caydırıcı hale geleceğini belirtti.

"EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYİZ"

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var." dedi.

"Filistin davasının arkasındayız" diyen Cevdet Yılmaz, "İsrail'le ticareti daraltıcı çok kapsamlı kararlar aldık." diye konuştu.

KAYNAK: AHABER
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 295
  • 0007 1 hafta önce Şikayet Et
    43 yaşında emekli ol ohhh be ne kadar güzel sonrada çık açız diye bağırın sonrada ab emeklisi tatil yapıyor deyin ab ülkelerinde örnek Almanya 44 yıl devlete prim ödüyor ve az diyor Alman hükümeti üzerine 3 yıl daha ekleyecekler yani 47 yıl çalıştıktan sonra 68 yaşında emekli olacak ve alacağı aylık ülkesinde yetmeyecek şimdi bu ülke daha hayatının ortasındaki insana emeklilik bağlıyor
    Cevapla
  • Emekli Memur 1 hafta önce Şikayet Et
    Anlaşılan akp ve yandaşları bu durumdan bir ders çıkarmamışlar, bu söylemleri duydukça asla ama asla oy moy yok, merak etmeyin 2028 de hesabı keseceğiz, hiç bir şey istemiyoruz siz rolex saatle maldivlerde istekoz yemeye devam edin. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz anlayana..
    Cevapla
  • Boş vaat... 1 hafta önce Şikayet Et
    Önce şimdi oy verdikleriniz cahape sözünü tutsun siz zaten reise oy vermediniz... Hadi cahape kapısına... Orucu reisle tutup bayramı cahape ile yapanlar..
    Cevapla
  • Ünal 1 hafta önce Şikayet Et
    Özel çalışma istemiyoruz ya seyyanen zam yada memura verdiğin 8000 inide geri al. Eşitlik sağla.biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.memura yaptığın seyyanen zam emekli maaşı kadar. Madem para yok eşitle. Eşitlik önemli
    Cevapla
  • urfalimuslum 1 hafta önce Şikayet Et
    vereceği oyu şantaj olarak kullananlardan nefret ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle