Dolar 32 TL'nin altında! Seçimin etkileri izleniyor

Dolar dün beklentilerin altında gerçekleşen enflasyon rakamlarının ardından 32 TL'nin altına geriledi. Euro ise 34,75 TL'den güne başladı. Türk Lirası'ndaki değer kazanımı devam ediyor.

Dolar 32 TL'nin altında! Seçimin etkileri izleniyor
Dolar 32 TL'nin altında! Seçimin etkileri izleniyor
GİRİŞ 04.04.2024 09:52 GÜNCELLEME 04.04.2024 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mart ayında enflasyon aylık yüzde 3,16, yıllık enflasyon ise yüzde 68,50 olarak açıklandı. Beklentiler yüzde 3,67 düzeyindeydi. Rakamların ardından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Enflasyon mart ayında öngörülerimiz doğrultusunda geriledi" ifadesini kullandı. Kamuda uyguladıkları harcama kontrollerinin dezenflasyon sürecine katkıda bulunacağını söyleyen Şimşek "Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Beklentilerin altında gerçekleşen enflasyon rakamların ardından Türk Lirası değer kazanmaya devam etti. Kur 32 TL'nin altına geriledi. Türk Lirası Pazartesi gününden bu yana yüzde 1,45 değer kazandı. 

Türk Lirası değer kazanmaya devam ederken olumlu raporlar gelmeye devam ediyor. Goldman Sachs'ın ardından bir başka ABD'li dev banka Wells Fargo Türk Lirası için olumlu rapor yayımladı. 

ABD'li dev banka Wells Fargo, 2025 yılında dolar/TL kurunun 30 TL'nin altına gerileyeceğini öngördü. Wells Fargo, Türk Lirasıyla ilgili uzun vadeli iyimserlik içinde olduklarını belirtti.

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, geçtiğimiz gün seçim sonrasına ilişkin yayımladığı raporunda Türk Lirası'nın değer kazanacağını belirtmişti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) yerel seçim sonrası ilk toplantısını yaptı. EKK toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, enflasyonun yılın ikinci yarısında "belirgin" düşeceği vurgusu tekrarlandı. 

Fed Başkanı Jerome Powell politika yapıcıların faiz indiriminden önce enflasyonun daha fazla düştüğünü görmek için bekleyecek zamanı olduğunu söyledi. Powell, son açıklanan rakamların genel görünümü değiştirmediğini söyledi. Powell'ın konuşmasından sonra doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 104,515 seviyesinden 103,93'e kadar geriledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • polat alemdar 3 hafta önce Şikayet Et
    Hemen 3 günde yansımasınımı bekliyosun süreç içinde etki artarak yansır..hemen bozulma olmadığı gibi hemen düzelmede olmaz..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    piyasaya yansıtmadığı sürece başarı sayılmaz.
    Cevapla