Bakan Şimşek: Enflasyon öngörümüz doğrultusunda geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.04.2024 12:01 GÜNCELLEME 03.04.2024 12:01
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mart'ta aylık bazda yüzde 3,16, yıllık bazda ise yüzde 68,50 olarak gerçekleşti.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mart ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Şimşek, şunları kaydetti:

"HEDEFİMİZE ULAŞANA KADAR NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

"Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir. Deprem hariç harcama kontrolüyle sıkılaşacak maliye politikası ile birlikte tüm bu gelişmeler enflasyon beklentilerinin çıpalanmasını sağlayacak ve dezenflasyon sürecini destekleyecektir. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

ENFLASYON AYLIK BAZDA DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Ekonomide sıkı para ve koordineli maliye politikası adımlarıyla enflasyon aylık bazda düşüşünü sürdürüyor. Temmuz ayında yüzde 9,49 olan aylık enflasyon Ağustos'ta yüzde 9,09 oldu. Eylül ayında düşüş hızlanarak yüzde 4,75 seviyesi görüldü. Ardından Ekim'de yüzde 3,43 seviyesine, Kasım'da yüzde 3,28 seviyesine, Aralık'ta 2,93 seviyesine geriledi. Ocak ayında geçici etkilerden kaynaklı yüzde 6,70 seviyesine yükselen enflasyon şubat ayında tekrar gerileyerek yüzde 4,53 oldu. Son açıklanan Mart ayı verisinde enflasyonun yüzde 3,16 seviyesiyle aylık bazda düşüşünü sürdürdüğü görüldü.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Vadandaş 1 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım durum ne ekonomi ne faiz piyasanın belirsizliğini önlemek hiç kimse kimseyi takmıyor Bizim sıkıntımız bu vatandaş olarak ne kanunu dinleyen var ne nizama bakan saygılar sunarım
    Cevapla
  • harun 1 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon düşüsünü çarşı pazarda da görüyoruz zaten. Doğru yoldayız demek
    Cevapla
  • Sade vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet ve iktidar gereksiz harcamaları yapmamalı. Yatırımlar bile gözden geçirilmeli. Diyanetin harcamaları kontrol edilmeli. En büyük butcelerden birine sahipler.
    Cevapla
  • Burhan 4 hafta önce Şikayet Et
    Neden yalan söylüyorsunuz? Diyanet devlet içinde en az bütçeye sahip kurumlardan biri. Aç bütçeyi bi oku.
    Cevapla
  • oly 1 ay önce Şikayet Et
    20 bin maaş evinize girmeden hiç birşey anlayamazsınız beyler, herşey fahiş fiyat 1 kğ et 700 tl filoda bir çocuk ayakkabısı 600 ile 2000 arası deri bile değil ,1 dilim baklava 65 tl doğalgaz 2000 elektrik 800 gelin siz yaşayın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Politika Faizini düşürün Enflasyon rakamları nasıl düşmüş anlamak mümkün değiş çıkım pazar market fiyatlarını inceleyin et süt zaten alamıyoruz her şey ateş pahası olmuş Çimento ve Hazır Beton fiyatlarına bir nisan da gelen zamlar dan sonra ev fiyatları da yükselecek İnşaatlar durma noktasına gelecek maalesef geldiğimiz durum bu alınan çözümlerde yetersiz kalıyor artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle