Dolardan seçim sonuçlarına ilk tepki

Son dakika! Seçim sonrası dolardan ilk tepki geldi. Dolar/TL, sığ piyasada ilk işlemlerde yüzde 0,13 artışla 32,4250 liradan işlem gördü.

GİRİŞ 01.04.2024 00:14 GÜNCELLEME 01.04.2024 00:21
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinin sonuçlarına kilitlenirken; sandıkların yarıdan fazlası açıldı. Tüm dikkatler seçim sonrası dolar/TL'de gerçekleşecek ilk işlemlere çevrildi.

Dolar fiyatları, cuma günü son işlemlerde 32,3984 TL'de hareket ederken; Türkiye piyasaları kapalıyken uluslararası piyasalarda saat 00.00 itibarıyla yüzde 0,13 artışla 32,4250 lirada hareket etti.

Paskalya tatili sebebiyle, yarın (1 Nisan) Avrupa piyasaları, Hong Kong ve Yeni Zelanda kapalı olacak. Tatil sebebiyle de, likidite koşullarının sığ olması bekleniyor.

TCMB FAİZ KARARI SONRASI DOLAR GERİLEMİŞTİ

Dolar, önceki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımı sonrası hızlı gerilemiş, ancak sonraki günlerde yönünü tekrar yukarı çevirmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 85
  • Kin kusan 1 ay önce Şikayet Et
    Bir devir daha kapanacak erken seçim olsun
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Türk milleti olarak biz kendi paramızı tanıyoruz.Yabacı para karşısında bizim paramız Türk liralısı/TL dır.Herzaman önemlidir güçlüdür.Güçlü kalmayada devam edecektir
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Keşke dediğin gibi olsa
    Cevapla
  • Ümit Çelebi 1 ay önce Şikayet Et
    Hergün bir sonraki gün için şükredeceksiniz işte bu sizin eseriniz siz kimmisiniz yıllardır tanıyamadıysanız kendinizi geçmiş olsun artık geri dönüşü yok bu işin
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Doların tepkisini filan bilmem ama bi ülkede birilerine 50 bin maaş verip birilerine 10 tl maaş verilmez. Bu insanlar aynı marketlerden aynı fiyatlarla alış veriş yapıyor. Bundan sonra ak parti memurlarla yola devam edecek. Yıllardır ak partiye kol kanat geren biz küçük esnaf, emekli, asgari ücretliyei ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmanın bedelini ağır ödedi ve dahada ödeyecek.
    Cevapla
  • Muratpaşa 1 ay önce Şikayet Et
    Sen bir işte çalışırken müdür ile işçi aynı parayı mi aldın. Tabii ki 10bin yetersiz ama zam olacaksa herkese eşit olacak
    Cevapla
  • Faik 1 ay önce Şikayet Et
    Merhaba bu ülkede şehid olan fakir insanların cocukları zenğinlerin cocukları şehit olursa dem denen terör örğütünün esamesi okunmaz .vatan onların umurundamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle