Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz’de yeni bir keşif kuyusu kazmaya başladığını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını da duyurdu.

GİRİŞ 28.03.2024 19:01 GÜNCELLEME 28.03.2024 23:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de doğal gaz arama ve üretim çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler neticesinde toplam gaz rezervini 710 milyar metreküpe çıkaran Türkiye, yeni keşiflere imza atmak için çabalarını yoğunlaştırıyor.

"SAKARYA GAZ SAHASI'NIN KUZEY BATISINDA"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Dün akşam itibariyle Göktepe 1 adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başladık. Bu bir keşif kuyusu. Sakarya Gaz Sahası’nın kuzey batısında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

NİSANDA ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM GELMEYECEK

Sözlerine devam eden Bakan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını da açıkladı.

TÜRKİYE'NİN DENİZLERDEKİ ENERJİ FİLOSU

Türkiye'nin denizlerde doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına yönelik sismik ve sondaj faaliyetleri için kurduğu enerji filosunda Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik arama gemileri olmak üzere toplam 6 gemi bulunuyor.

Ülkenin ilk milli sondaj gemisi unvanını taşıyan Fatih, 2017'de filoya katılmasının ardından Karadeniz'de son yıllarda yaptığı sondajlarla 710 milyar metreküplük doğal gaz keşfine imza attı. Gemi, yeni müjdeler için arama faaliyetlerine Sakarya açıklarında devam ediyor.

Fatih gemisinden sonra 2018'de envantere katılan Yavuz sondaj gemisi de Sakarya açıklarında çalışmalarını yürütüyor.

Ülkenin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni, 2020 başında filoya katıldı. Halihazırda, Zonguldak açıklarında Türkali-9 kuyusu yakınlarında faaliyetlerini sürdürüyor.

Öte yandan, Abdülhamid Han ise Akdeniz'de Antalya açıklarında çalışıyor.

Deniz araştırma, arama ve işletme ruhsat alanlarında sismik veri toplama projeleri kapsamında çalışmalarını yürüten Barbaros Hayreddin Paşa Trabzon'da, Oruç Reis sismik gemisi de Zonguldak'ta göreve hazır şekilde bekliyor.

Türkiye'nin denizlerini karış karış tarayan söz konusu filonun, önümüzdeki yıllarda yeni gemilerle büyütülmesi hedefleniyor.​​​​​​​

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • TÜRK 4 hafta önce Şikayet Et
    helal olsun size sn BAKANIM
    Cevapla
  • Emekli 4 hafta önce Şikayet Et
    Ecevit’in Başbakan Kılıçdaroğlunun da sosyal sigortalar kurumunun müdürlüğü zamanı emekli maaşına bırak zammı mevcut maaşı ödeyemeyeceklerini deklare etmişlerdi.kasalar boşaltılmıştı devletin imkanlarını CHP’liler talan edip maaş ödemeye bile para bırakmamışlardı.ve maaş ödeyemiyoruz para yok diyorlardı.maaşa zammı bırak mevcut olanı ödeyemiyorlardı .talandan. CHP bu
    Cevapla
  • Ünal 4 hafta önce Şikayet Et
    Başta CHP olsaydı heryeri soyup soğana çevirmiş emekli ve memur maaşlarını ödeyemez hale çoktan getirmişlerdi.bırak zam istemeyi CHP’den mevcut maaşını Alman bile sıkıntıydı.açız edebiyatıyla kudurmayın.CHP iktidar olursa maaşın bile tehlikeye düşer.çünkü çalar çırpar kasaları boşaltır tamtakır ederler.demedi demeyin CHP bu çalma çırpma partisidir.erdoğanlı Türkiye’yi mumla ararsınız.
    Cevapla
  • Levent 4 hafta önce Şikayet Et
    Kazma kürek lazım mı beraber kazalım. Kazma gazetecilerde gelsin kazmaya , hepimiz kazmayız çünkü …
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 4 hafta önce Şikayet Et
    5 sene sonra bedava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle