Visa ve Mastercard kredi kartı ücretlerini sınırlayacak

ABD merkezli finansal hizmetler şirketleri Visa ve Mastercard, ABD'de kredi ve banka kartı ücretlerini sınırlayacak ve perakendeciler için tahmini 30 milyar dolarlık tasarruf sağlayacak bir antitröst anlaşmasına vardı

GİRİŞ 27.03.2024 13:52 GÜNCELLEME 27.03.2024 15:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Visa'dan yapılan açıklamada, yaklaşık 20 yıl süren davanın ardından şirketin yüzde 90'ından fazlasını küçük ölçekli işletmelerin oluşturduğu perakendecilerle kredi ve banka kartı ücretlerini düşüren ve söz konusu ücretleri 2030'a kadar sınırlayan önemli bir anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

Mastercard'dan yapılan açıklamada, şirketin perakendecilerle yapılan anlaşma kapsamında kredi kartı ücretlerini en az 5 yıl boyunca düşürmek için anlaşmaya vardığı kaydedildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, anlaşmanın perakendeciler için beş yılda tahmini 30 milyar dolar tasarruf sağlayacağı belirtildi.

Antitröst anlaşmasının mahkeme tarafından onaylanması halinde 2005'te ülke çapındaki açılan davaların çoğu çözüme kavuşacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Selahaddin 4 hafta önce Şikayet Et
    Marketler ısrarla TROYA karşı problem çıkarıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    troy a geçin troya
    Cevapla
  • Emekli41 4 hafta önce Şikayet Et
    Bütün kartlarımı Troy'a geçirdim, yoksa kartlardan 1 tl lik alışverişlerden bile yahudilere komisyon kesiliyordu içim rahat artık
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Ben de geçtim Troy'a. Yahudilere zırnık bile yok brenden
    Cevapla
  • Türkiye 4 hafta önce Şikayet Et
    Ben Troy 'a geçtim 6 banka tüm işlemlerimi Ziraat troy karttan yapıyorum.1 ₺ bile olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle