ABD'de konut fiyatları yükseldi

ABD'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6 artış gösterdi. Konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent San Diego oldu.

ABD'de konut fiyatları yükseldi
ABD'de konut fiyatları yükseldi
GİRİŞ 26.03.2024 17:11 GÜNCELLEME 26.03.2024 17:11

ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller, ocak ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, ocakta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6'lık artış kaydetti. Endeks, geçen yıl aralıkta yıllık yüzde 5,6 artmıştı.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de ocakta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,6 yükseldi.

Piyasa beklentilerine paralel gerçekleşen ve Kasım 2022'den bu yana en yüksek oranda artışını kaydeden endeks, geçen yıl aralıkta da yüzde 6,2 artmıştı.

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği kent San Diego oldu. San Diego'da bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 11,2 arttı. San Diego'nun ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent yüzde 8,6 ile Los Angeles olurken, konut fiyatlarının yüzde 0,9 arttığı Portland, en düşük yıllık artış görülen şehir oldu.

Aylık bazda ise ocakta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak, ulusal konut fiyat endeksi yüzde 0,4, 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks de yüzde 0,1 yükseldi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.