SGK: Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin başvurması halinde 5 bin lira promosyon ödemesi alacağını açıkladı. Emekli aylığı alan vatandaşların promosyon ödemeleri ise 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi.

GİRİŞ 25.03.2024 21:28 GÜNCELLEME 26.03.2024 09:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), emekli aylığı alanlara yönelik promosyon ödemelerinin, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 ila 12 bin lira arasında belirlendiği bildirildi.

SGK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kurumdan aylık alan 12,7 milyon emeklinin bulunduğu, ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

ÖLÜM AYLIĞI ALANLAR 5 BİN LİRA PROMOSYON ÖDEMESİ ALABİLECEK

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Açıklamada, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağı kaydedildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • türkoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Doğuştan metabolik hastalığı olan hastalara diyet ürünlerinin bir kısmını alabilsinler diye ödenen 382.00.-tl neden hiç artmıyor. Enflasyon olmuş % 200. Artışlar tefe/tüfeye göre ya da maaş artış katsayısına göre otomatiğe neden bağlanmıyor. Neden siyasilerin ve bürokratların canları istediği sene artıyor? Diyet ürünler ayda 3bin tl tutuyor. Ama artış yüzde sıfır el insaf biraz.
    Cevapla
  • ALİ SAMUTCA 1 ay önce Şikayet Et
    EYT , EYT diye ortalığı birbirine katanlarda kabahat.. Kaç milyon kişi birden emekli oldu ve sistemden maaş almaya başladı.. Haliyle emekli olanların en az yüzde 75 i de artık prim ödemekten vazgeçti sisteme.. Bu kadar ağır bir yükü nasıl kaldıracak bütçe.. Maaşım neden 10 bin diyen önce EYT lilere kabahat bulmalı..Üzerine birde deprem gelince para verecek durum kalmadı devlette
    Cevapla
  • YAVUZ 1 ay önce Şikayet Et
    Bu haram parayı neden bu kadar gündemde tutuyorsunuz...Bu promosyonlar dinen haramdır.Ananızla zina etmiş kadar haramdır.bunu açıkça kimse söyelemiyor....
    Cevapla
  • Yorumcu 1 ay önce Şikayet Et
    Hep şikayet hep şikayet
    Cevapla
  • Ali İhsan 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlara gerek yok.Tüm emeklilere 5-6 bin seyyanen zam ver.Tek kalemde işi bitir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle