IMF faizlerin indirilmesini istemiyor

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, seçim yılındaki faiz indirimi baskıları karşısında merkez bankalarına bağımsızlık uyarısı yaptı.

IMF faizlerin indirilmesini istemiyor
IMF faizlerin indirilmesini istemiyor
GİRİŞ 21.03.2024 17:16 GÜNCELLEME 21.03.2024 17:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankalarına bağımsızlık uyarısı yaptı.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankalarının önemli bir seçim yılında faiz oranlarını düşürmek için artan siyasi baskıyla karşı karşıya olduğunu ancak politika yapıcıların bağımsızlıklarını korumaları gerektiği konusunda uyardı.

IMF'nin internet sitesinde yayınlanan bir blog yazısında, daha güçlü bağımsızlık puanlarına sahip merkez bankalarının enflasyonu kontrol etmede ve enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmada daha başarılı olduğunu savunan Georgieva, "Erken olsa da faiz indirimi çağrıları artıyor ve bu yıl dünya nüfusunun yarısının oy kullanmasıyla birlikte bu çağrıların yoğunlaşması muhtemel" dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İsterler mi köle ettiler
    Cevapla
  • Mehmed 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz düşsün istemezler tabiki! ABD karşılıksız 200 trilyon dolar dolar basıp dünyaya satmış. Maliyeti: üç kuruşluk kağıt ve mürekkep. Kovid’ten sonra enflasyonu patlattılar, altının onsu 1250 dolardı şimdi 2250 oldu, yani bedavaya basıp dağıttıkları doların değerini düşürdüler.
    Cevapla