THY anlaşmayı duyurdu! Çalışanların zam oranı belli

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile 2 yılı kapsayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalandığını duyurdu.

THY anlaşmayı duyurdu! Çalışanların zam oranı belli
THY anlaşmayı duyurdu! Çalışanların zam oranı belli
GİRİŞ 19.03.2024 23:40 GÜNCELLEME 19.03.2024 23:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, imzalanan sözleşme kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık dönemi için personel ücretlerine yüzde 64 artış yapılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İkinci altı ayı için Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 indeks sayısının Aralık 2023 indeks sayısına göre hesaplanan değişim oranına ilave olarak değişim oranının yüzde 10'u kadar, 2025 yılının ilk altı ayı ve ikinci altı ayı için ilgili dönemlerin indeks sayıları üzerine sırasıyla hesaplanan değişim oranının yüzde 10'u kadar ilave edilerek ücret artışı yapılması hususunda mutabakata varılmıştır."

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmenin çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Yoğun geçen ve zaman zaman tıkanan görüşmelerin her iki tarafın menfaatleri esas alınarak çözüme kavuşturulmasındaki katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’a ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Geçen sözleşme oranları da çok iyiydi en düşük alan 70.000 TL civarında.. darısı İBB iştiraki İski igdaş in başına
    Cevapla
  • Ati 1 ay önce Şikayet Et
    haketttiklerinden fazlasını alıyorlar zaten
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam ne kadar alıyorlar o niye yok
    Cevapla
  • İçeriden biri 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyada personel gideri yüzdesel olarak en düşük ilk 3 şirketten biridir
    Cevapla
  • polat alemdar 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH BEREKET VERSİN YAŞADI HAVAALANINDA ÇALIŞANLAR..ZATEN İYİDİ MAAŞLARI..a
    Cevapla
  • aziz y 1 ay önce Şikayet Et
    thy personeli....havaalanında çalışamlar thy personelimi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle