Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler ikramiye alacak mı?

Milyonlarca emeklinin alacağı 3 bin liralık ikramiye tarihi belli oldu. Bu yıl Ramazan Bayramının arefe günü 9 Nisan Bayramının 1. günü ise 10 Nisan 2024 Çarşamba gününe denk geliyor. Emekli ikramiyeleri ise 1 hafta öncesine hesaplara yatırılacak.

Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler ikramiye alacak mı?
Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler ikramiye alacak mı?
GİRİŞ 27.03.2024 00:19 GÜNCELLEME 27.03.2024 00:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda açıklamalarda bulundu. Programda yaptığı açıklama ile ikramiye ödemesi bekleyen emeklilere müjdeyi verdi. Peki emekli ikramiye ödemesi ne zaman?

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramında verilecek olan ikramiye tarihi hakkında şu şekilde açıklamada bulundu:

"Olmayan bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek, emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklilerimize tek seferlik 5 bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklerimizin bayram ikramiyeleri de %50 artışa gittik. Ramazan bayramı ikramiyeleri inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklerimizin hesaplarına yatırmış olacağız.

3 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabiliyor.

EYT'LİLER ALABİLİYOR MU?

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak.

Emeklilik dilekçesini 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT'liler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar. Emekli veya hak sahiplerinin nisan ayı içinde fakat bayram öncesi vefatı durumunda, bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALAN NASIL YARARLANIYOR?

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek.

Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75'ini almakta olduklarından, 2.000 lira ikramiye verilecek.

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARA ÖDENECEK Mİ?

SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye veriliyor.

Bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alacak.

Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alacaklar.

İŞ GÖREMEZLİK MAAŞI ALANA İKRAMİYE VAR MI?

İŞ kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor.

Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara 1.350 lira ikramiye ödenecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Reis 10, milyon artık bina site aiidatı artık bilgine biz SSK emeklileri seyyanen zam bekliyoruz yetmiyor geçinemiyoruz bu maaşla askeri maaşla esitleyin başka yolu yokkk REİSS ve Bahçeli başkanlar saygıılaarr
    Cevapla
  • Acilen 1 ay önce Şikayet Et
    Acilen,En Düşük SSK ve Bağ-Kur Emekli maaşı 15 bin TL olmalıdır.
    Cevapla