Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmaya yönelik yeni projesi başladı. Proje kapsamında kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacak.

GİRİŞ 14.03.2024 13:02 GÜNCELLEME 14.03.2024 15:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İŞKUR, aktif işgücü programları ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik işyerlerine destek olmaya devam ediyor.

Türkiye yüzyılı vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamını sağlamak gayesiyle İŞKUR, yeni bir argümanı hayata geçirdi.

İşverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu olmadan yetiştirme imkânı sunan 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)', pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı.

3 AY SÜREYLE 25 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Program çerçevesinde 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Destekten yararlanacak işyerinin, imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması gerekecek. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışan istihdam etmeyi taahhüt etmesi gerekecek.

3 BİN LİRA ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ DE VERİLECEK

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilecek. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • FULYA 1 ay önce Şikayet Et
    kadın çalışsın sonra üç çocuk diye bağırılsın üç çocuğu kim yapacak kim bakacak çalışan annelermi anca fitne artıyor kadın çalışmamalı evinde oturmalı yoksa ne nesil çoğalır ne evlilikler sağlıklı ve uzun olur!
    Cevapla
  • ... 1 ay önce Şikayet Et
    Düğün masraflarını artık kadınlar üstlenmeli.
    Cevapla
  • Aciz Kul 1 ay önce Şikayet Et
    Kadınlar çalışsın tabiki çocuklarıda yok olup gitsin Avrupa'da oldugu gibi aile kavramı ortadan kalksın Bir tarafta karı koca çalışıp tatiller yapsın diğer yanda aile reisi iş bulamayıp ailesi evi Yok olsun hayırlı işler
    Cevapla
  • Manisalı 1 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu o eşitlikten bahsedenlere acaba?????
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Mevcut emekli ve çalışanin sartlarini duzeltilmesi lazim.herkez akraba komsu dolduracak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle