Mehmet Şimşek iftarda bankacılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam İstanbul'da bankacılarla iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğinde Merkez Bankası'nın son sıkılaştırma adımları ve etkilerinin değerlendirildiği öğrenildi.

Mehmet Şimşek iftarda bankacılarla buluştu
Mehmet Şimşek iftarda bankacılarla buluştu
GİRİŞ 14.03.2024 09:25 GÜNCELLEME 14.03.2024 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reuters'a konuşan üç bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre Bakan Şimşek dün İstanbul Finans Merkezi'nde TBB yönetimi ile geniş kapsamlı bir toplantıya katıldı.

Üç kaynak da yemekte son dönemde atılan sıkılaşma adımları ve etkilerinin değerlendirildiğini belirtirken, bir kaynak "Adımların sektöre etkileri değerlendirildi. Kapsamlı bir toplantı oldu" dedi.

Ekonomi yönetiminden son dönemde sıkılaştırıcı adımlar gelirken, Merkez Bankası (TCMB) bugün TL likiditeyi sıkılaştıracak yeni zorunlu karşılık adımlarını açıkladı. Yeni ve daha önce atılan benzer adımların da etkisiyle hem TL kredi hem de mevduat faizlerinde artışlar görülüyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • diyarbakırlı 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Şimşek, bankaların borsalarda toplu hisse alım satımı işlemine girmesine kısıtlama veya yasak konulmasını istiyoruz. Bankalar kendi aralarında hisse piyasasının dengesini kendileri lehlerinde oynamaktalar. Bu da hisselerin çöküşüne zemin hazırlayıcı unsur yaratmakta. Bankaların hele hele Amerikan Bofa'sının ülke ekonomisine zararı çok çok büyük.
    Cevapla