Son dakika: Benzin ve motorine yeni zam geliyor!

Benzin grubunda 15 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 53 kuruş zam bekleniyor. Motorin grubunda da aynı tarihte 1 lira 10 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

GİRİŞ 14.03.2024 09:22 GÜNCELLEME 14.03.2024 11:57
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. 

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzine 1,60 TL, motorine ise 1,25 TL zam gelecek. Zam, akaryakıt fiyatlarına 15 Mart Cuma günü itibariyle yansıyacak.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da benzinin litresi 40,53 TL, motorinin litresi 40,72, LPG ise 20,50 TL seviyelerinden satılıyor. Benzin ve zamma yapılacak zam sonrası ise fiyatlar 42 TL seviyelerine çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının bulunması yoluyla hesaplanıyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor.

Hesaplanma sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah inşaallah vatan millet sakarya reis çok yaşa
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yeter artı da bu ne
    Cevapla
  • Cemaldemir 1 ay önce Şikayet Et
    Petrol fiyatlari düsmedikce enflasyon hic bir zaman düsmez gabarda günlük üretim cogaldikca petrolun fiyatlarida cogaliyor masallah nazar degmesin insallah
    Cevapla
  • cevdet 1 ay önce Şikayet Et
    bu benzin niye sabitlenmiyor,enflasyonla böyle mücadele edilmez akaryakıt fiyatlarını bahane edip esnaf devamlı zam yapıyor sabitle 50 tl yılsonuna kadar de o kadar
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 ay önce Şikayet Et
    Bin TL öderim ama Reisimden vaz geçmem.
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim. Tamamen batana kadar Reis'le devam.
    Cevapla
  • AAaaaaaa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kafayla devam kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle