Gram altın için yıl sonu tahmini!

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, altında yıl sonu tahminini paylaştı, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Bunlara dikkat...

GİRİŞ 12.03.2024 15:18 GÜNCELLEME 12.03.2024 15:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dün 2 bin 251 liraya kadar yükselerek yeni bir tarihi rekor kıran gram altın kapanışı 2 bin 247 lira seviyesinden yaptı.

Altının gram fiyatı 12 Mart Salı günü ise 2 bin 245 TL'den satılıyor.

Bir önceki kapanışı 3 bin 673 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 3 bin 670 TL'den işlem görüyor.

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, yıl sonu altının gelebileceği seviyeleri açıkladı.

İŞTE ALTIN TAHMİNİ!

Ons altında yukarı yönlü beklentilerini koruduklarını belirten Kuru, "Ons altında orta noktası 2 bin 250 dolar olmak üzere yıl sonu öngörümüz 2 bin 400 dolar" dedi. Gram altının ise yıl sonunu 2 bin 800 ve 3 bin 200 lira bandında tamamlamasını beklediklerine dikkat çekti. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Kuru, geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunun altını çizdi. "Yatırımcılar mevcut pozisyonlarını ise korumalı" dedi. Kuru,  Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağının önemine dikkat çekti. "Faiz indirim sürecinde dibin hangi seviyede oluşacağı önemli. Dip oluşana kadar ons altında yukarı yönlü trend devam eder" diye konuştu.

BORSADA YÖN YUKARI MI?

"26 Şubat'ta 9 bin 400 puandan başlayan düzeltme hareketleri 8 bin 700 puana kadar devam etti" diyen Kuru, Fitch'in etkisiyle Perşembe günü alımların arttığı bir döneme girildiğini belirtti. 

Bir miktar yabancı girişinin olduğuna işaret eden Kuru, piyasaların hareketli olduğuna dikkat çekti. Borsanın kısa vadede 9 bin-9 bin 400 puan bandı içerisinde kalmasını öngördüklerini ifade etti. 

9 bin 200 ve 9 bin 250 puan seviyelerinin kritik olduğuna işaret eden Kuru, "9 bin 250 puan seviyesinde kapanışlar yaşanırsa, yukarı yönlü yeni bir hikaye yazılabilir" diye konuştu. Aşağıda ise 8 bin 900 puan seviyesinin önemli olduğunu ifade etti.

Kuru, borsada yabancı girişinin yıl sonu itibariyle ivmeleneceğini vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 7
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yüksek faizle çeyrek yakında 5000 tl olur. Bizde faizler düşürülmeli
    Cevapla
  • Ksm 1 ay önce Şikayet Et
    Gecen senelerde cumhurbaskani faizleri %18 lere kadar düşürdü ekonomi çoktu simdi duzeltmek icin faizleri tekrar %45-50 lere yukseltiyorlar .. ama nafile bikere zincirin halkasini kirdilar. Faizleri dusurmekle ekonomi duzelmeZ .. bizim ulkemizin ithalat ve ihracati birbirini tutmuyor. Bir sey uretip yurt disina ihrac edemiyoruz , ama buday ,saman ,hayvan dahil disaridan ithal ediyoruz.
    Cevapla
  • Adn. 1 ay önce Şikayet Et
    Asıl faiz dustugunde altın yükselecek
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    bizde burdan elli defa dedik aldanmayın kimseye kulak asmayın fed faiz indirsede indirmesede altın artacak dedik ve arttı şunu söylüyorum altın hala ucuz hele gümüş bedava buna tavsiye deyin demeyin ne derseniz deyin inişler çıkışlar olur elinizdekine sahip olun vesselam.
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Borsada adam soyuyolar ha benden söylemesi, borsa birilerinin eline geçmiş vatandaş kaz gibi yolunuyor
    Cevapla
  • Muro 1 ay önce Şikayet Et
    Bence fed faiz indirimi değil faiz artışı yapacak gibi geliyor.
    Cevapla
  • Eymen 1 ay önce Şikayet Et
    Bu gün tavan olsa hisse yarın bastık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle