Lufthansa'da deprem! Bin uçuş iptal edilebilir

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, 12 ve 13 Mart’ta kabin personelinin grevi nedeniyle bin planlanan uçuşun iptal edilmesinin beklendiğini bildirdi.

GİRİŞ 11.03.2024 20:35 GÜNCELLEME 11.03.2024 20:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, kabin personelinin 2 günlük grevi nedeniyle 12 Mart'ta Frankfurt havalimanında 600, 13 Mart'ta da Münih havalimanlarında 400 uçuşun iptal edilmesinin beklendiği belirtildi.

Söz konusu iptallerden, Frankfurt'ta 70 bin ve Münih'te 50 bin, yaklaşık 120 bin yolcunun etkileneceği öngörülüyor.

Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikası, geçen hafta sonu Lufthansa’nın kabin personelini greve gitmeye çağırmıştı.

UFO, Lufthansa'nın yaklaşık 18 bin kabin çalışanın ücretlerine 18 aylık bir sözleşme süresi için yüzde 15 zam talep ediyor. Sendikanın talepleri arasında enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin avroya kadar ödeme de yer alıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Ali70100 1 ay önce Şikayet Et
    Beter olsunlar THY'nın yolu açık olsun
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Sahtekar almanyanin ayak oyunlari grevler hepsi benden iyi para kazaniyor neyin grevi hükümeti devirme projesi stk lar sendikalar irkci.. alman hükümetini erken secime zorlayip irkci afd partisini iktidara getirme cabalari hukuk devleti neden bu irkcilari cezalandirmiyor cünkü kendiside irkci bu ülkede adalet olabilir mi kackere suc duyurusunda bulundum hic bir kere sorusturma acilmadi
    Cevapla
  • Özel biri 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah uçakları yakarsınız sarı yelekliler gibi haydi bastır
    Cevapla
  • SONSUZ HAFIZA 1 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı satın alacağız THY ile. Varlık fonu %51 aldımi ne grev kalır ne de sorun. Ha gayret son viraj.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    El sürmeyelim, yoksa grevciler THY de krize sokar. Kötülükden uzak dur.
    Cevapla
  • MustafaAli 1 ay önce Şikayet Et
    Israile Ukraynaya tonlarca yardim yapiyor adi almanlar onlara yardim edecegine vatandasa dagitsin ben almanciyim buarada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle