ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk otonom sualtı aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.

ASELSAN’ın, su altında hem askeri hem de sivil amaçla kullanılabilen, otonom hareket kabiliyetine sahip, modüler yapıdaki DERİNGÖZ’ün ilk dalışlı sistem testleri başarıyla gerçekleştirildi. 

Yüksek manevra kabiliyeti, hassas navigasyon yeteneği, özelleştirilebilir görev faydalı yükleri, optik ve sonar görüntüleme teknolojileri, kablosuz haberleşme altyapısı gibi özelliklerle donatılan, Türkiye’nin ilk otonom sualtı aracı olan DERİNGÖZ, su altında araştırma, keşif ve gözetleme, mayın tespit, boru hattı inceleme, liman ve üs koruma gibi birçok alanda etkin bir şekilde kullanılabilecek. 

SU ALTI OPERASYONLARDA ROL OYNAYACAK

Su altı operasyonları için sadece ihtiyaç karşılayan değil aynı zamanda ihtiyaç oluşturan bir araç olması planlanan DERİNGÖZ’ün bu özellikleriyle su altı operasyonlarında kritik bir rol oynaması bekleniyor.

600 metre derinlikte çalışma yeteneğine sahip olan DERİNGÖZ, modüler sistem mimarisiyle dikkat çekiyor. Kablosuz haberleşme imkanı olan DERİNGÖZ’ün, ihtiyaca göre artırılabilir faydalı yük konfigürasyonları bulunuyor.

DERİNGÖZ’ün, maksimum 5.5 knots hız ve 3 knots tarama hızıyla Mavi Vatan’da Türkiye’ye büyük bir güç çarpanı oluşturması bekleniyor.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Adalet 12.03.2024 09:16
    Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.. Hep ileri, daha ileri..
  • karadenizli 12.03.2024 09:12
    i bu vatan ve milleti için tüm çalışanlara helal olsun başarıları daim olsun
  • Tenezzül şart 12.03.2024 09:01
    Hızını çok küçük bir masrafla % 50 arttırabiliriz. Teknofest'e başvurmuş, sonra internet ortamına videolu açıklama yüklememiz istendiği için vazgeçmiştik. Başvurular arasında bulabilirler. Tenezzül şart.
  • Çiçek 12.03.2024 09:01
    İSMİ COK. BEYENDİM Derin göz hayırlı olsun inşallah İsrail katilleri cezasını ALLAH'IN. İZNİYLE Tez zamanda bulsun bunlsr insanlıktan çıkmış bu sovukta aç susuz çocuklar kimi hasta ya saklanacak ısınacak yıkık dökük delik lerde saklanıyor la AC Gözlü İSRAİLİ YOK ETMELİYİZ ALLAHİN İzniyle zaten öleceğiz doğruyu savunurken ölelim ALLAH İçin
  • Türk 12.03.2024 08:59
    Allah emeği geçenlerden razı olsun...
Daha fazla yorum görüntüle