Roketsan ileri teknoloji savunma sistemlerini Katar’da sergiliyor

Katar’da bu yıl 8’inci kez düzenlenen kapılarını açtı. 3 gün boyunca binlerce katılımcıya ev sahipliği yapacak DIMDEX’te Roketsan da ileri teknolojilere sahip savunma sistemlerini sergiliyor.

Roketsan ileri teknoloji savunma sistemlerini Katar’da sergiliyor
Roketsan ileri teknoloji savunma sistemlerini Katar’da sergiliyor
GİRİŞ 04.03.2024 16:38 GÜNCELLEME 04.03.2024 16:38

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin himayesinde, Katar Silahlı Kuvvetlerinin ev sahipliğinde ve organizatörlüğünde düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2024), dünyanın dört bir yanından katılımcıları ve ziyaretçileriyle Katar Ulusal Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 4-6 Mart’ta ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda Roketsan da deniz, kara ve hava sistemlerinden oluşan gözde ürünlerini vitrine çıkarıyor.

Körfez bölgesinin en önemli savunma sanayi buluşmalarından biri olan DIMDEX’e katılımlarını değerlendiren Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, “Türkiye ve Katar arasındaki yüksek düzeyli stratejik ilişkilerin savunma sanayi ihracatımıza çok önemli katkıları oluyor. Roketsan olarak ülkemizin bu ilişkilerinden güç alırken, gerçekleştirdiğimiz ihracatlarla ikili ilişkilere katkı sunmaktan da memnuniyet duyuyoruz. DIMDEX’in Katar ve tüm bölge ülkeleri ile olan iş birliğimizi artıracağımız bir fuar olacağını öngörüyoruz. Sahada başarısını defalarca kanıtlamış performansıyla muadillerine fark atan ürünlerimiz ile global pazarda rekabet ederek ülkemizi temsil etmek bize gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

Roketsan, standını ziyaret eden çok sayıda askeri delegasyon, heyet ve yetkililere ileri teknoloji savunma sistemlerinden oluşan gözde bir seçki sunuyor. Roketsan’ın Katar’da vitrine çıkardığı ürünler; Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, CİRİT Lazer Güdümlü Füze, KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silahı, Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi OMTAS, Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi L-UMTAS, Seyir Füzesi ÇAKIR, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, Yakın Hava Savunma Sistemi LEVENT, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) ve Taktik Füze Fırlatma Sistemi KMC olarak sıralanıyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.