Et fiyatlarıyla kim oynuyor? Uzman isim tekelleşen firmaları işaret etti

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu söyledi. Tunç, “Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var” dedi.

Et fiyatlarıyla kim oynuyor? Uzman isim tekelleşen firmaları işaret etti
Et fiyatlarıyla kim oynuyor? Uzman isim tekelleşen firmaları işaret etti
GİRİŞ 02.03.2024 22:27 GÜNCELLEME 03.03.2024 12:28
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerel seçime odaklandığı süreçte etiketlendirmelerdeki oynaklıklar vatandaşı rahatsız ediyor. Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki dalgalanmanın sebebi anlaşılamıyor. Konunun uzmanı ise pahalılığın suni olduğunu ve bunu belli bir odağın gerçekleştirdiğini vurguluyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu belirtiyor.

TÜKETBİR Başkanı Tunç, "Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar. Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil.” diyor.

Bülent Tunç

DÜZENİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ithalat noktasında başarılı bir politika uyguladığını ifade eden Tunç, büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını etkilediğini savunuyor.

Tunç, "kartelleşme" uyarısında bulunarak, “ESK'nın ithal 150 bin hayvanın küçük işletmelere verilmesi kararı var. Bu, belli bir kesimin işine gelmiyor ve durumu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullanıyor.

Kırmızı et üreticilerinden fiyat dalgalanmalarına karşı öneriKırmızı et üreticilerinden fiyat dalgalanmalarına karşı öneri

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 163
  • urfalı 2 ay önce Şikayet Et
    şanlıurfada 49 yıllığına KOÇ holdinge peşkeş çekilen ve su anda koçta diye faaliyet gösteren yahudi formasını kontrol edin.
    Cevapla
  • Martkapi 2 ay önce Şikayet Et
    Hayatınız palavra
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İsnanlık için Uyuyan belediyeler adalet bakanlığı müfettişleri uyanınlann mübarek Ramazan ayı geldi bunlara adamgibi halka arz deşifre ederek cezalar yaptırımlar uygulayın yoksa Ramazan ayı ve haklarımızı sizlere helal etmiyoruz,üçharfli ve kıredi kopmarketlerini sayygılaar
    Cevapla
  • Burkan 2 ay önce Şikayet Et
    Devletin çelik yumruğu olmadıkça işler yoluna girmez. İnsanımız ahlâkı bir çöküntü içinde. Kolay para kazanmak için her şeyi yapıyorlar.
    Cevapla
  • Yaşlı Kurt 2 ay önce Şikayet Et
    Herkes almaya devam ediyor. Demekki sorun yok...
    Cevapla
  • Asker 2 ay önce Şikayet Et
    Allah fırsatçıların ve haksız kazanç yapanların belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle