SSB Başkanı Görgün: KAAN'ın yapcağı bir çok uçuş var

Milli Muharip Uçak KAAN'a ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. Haluk Görgün, "KAAN uçağımız, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuştan sonra yapacağı bir çok uçuş var. 5'inci nesil bir uçak" dedi.

GİRİŞ 02.03.2024 11:40 GÜNCELLEME 02.03.2024 14:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 40'dan fazla ülkeye SİHA, 45 ülkeye zırhlı araç ve en az 10 ülkeye askeri gemi ihraç ettiğini belirten Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Muharip Uçak KAAN’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görgün, "KAAN uçağımız, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuştan sonra yapacağı bir çok uçuş var. 5'inci nesil bir uçak. Türk savunma sanayii, son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade, bizlere verdiği destek ve motivasyonla bu noktaya geldi” dedi.

Sadece havada değil, karada ve denizde de birçok ürünü üreten bir ülke haline geldik” diyen Haluk Görgün, “40'ın üzerinde ülkeye SİHA'larımız ihraç edilmiş durumda. 45'in üzerinde ülkeye zırhlı araçlarımız ihraç ediliyor ve en az 10 ülkeye biz yine askeri gemi ihraç ettik. Süreç devam edecek" ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    Muhalefet ABD tarafından açıkça desteklenip, fonlanıyor. Amaç belli güçlü Türkiye'nin önünü kesmek. Fakat ölümü göze alan kahramanlar var olduğu müddet; Ba-şa-ra-ma-ya-cak-lar...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah reisden ve ekininden razı olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    teşekkürler
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    muhalefet hariç tüm dünya takdir ediyor Allah yolunu açık etsin yapanların emeğine saglik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle