Bakan Mehmet Şimşek, Janet Yellen ile buluştu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile bir araya geldi.

GİRİŞ 29.02.2024 09:58 GÜNCELLEME 29.02.2024 10:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yellen, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında Şimşek ve Karahan ile görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerin önemi vurgulanırken, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele ile bu kapsamda yaptırımların uygulanması da dahil olmak üzere önemli bölgesel sorunları çözmek için Türkiye ile ABD'nin birlikte nasıl çalışabileceği ele alındı.

Yellen, X hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve ABD'nin önemli bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Bakan Mehmet Şimşek ile görüştüm. İkili ilişkilerimizin önemini de vurguladım." ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Kaderim 2 ay önce Şikayet Et
    İmf mi geliyor.
    Cevapla
  • nevzat 2 ay önce Şikayet Et
    teröre ençok yardım edip destekleyen abd mücadeleden bahsediyor
    Cevapla
  • Gerçek emekli 2 ay önce Şikayet Et
    Yıllık 28 trilyon dolar gayri safi geliri olan abd nin yıllık 1.3 trilyon gayri safi geliri olan bize randevu vermesi bile nezaket. Tersi olsa biz yüzünü bakmayız. Utanın.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ABD biyat ettiler
    Cevapla
  • Lütfi Gürsoy 2 ay önce Şikayet Et
    Sözün kısası hiç bir şey olmamış. Anlamsız yuvarlak sözler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle