Bakan Şimşek'ten kredi kartı ile ilgili haberlere açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu, bakanlıktan açıklanmayan hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 27.02.2024 10:49 GÜNCELLEME 27.02.2024 18:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün sosyal medyada yer alan "Kredi kartına taksit yasağı geldi" haberlerini yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yalanlama tweetini alıntılayan Şimşek "Lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" dedi.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle:

Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Hükümetten beklentim reformist ekonomi politikası izlemesi ve Dünya'da ki örnekleri değerlendirmesidir . Güney Kore eskiden ne idi , Köy idi , HongKong , Tayvan , Singapur nasıl idi , Balıkçı köyü idi , Reformlar yaptılar , azmettiler , başardılar . Şimdi , Dünya'yı sallayan ekonomilerdir . Biz üç kıtanın kesiştiği yerde olmamıza rağmen başaramıyoruz .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Emekliyi caresiz 5 kurussuz biraktiniz faize gomdunuz ne degisti fiyatlar dustu mu dolar dustu mu sonuc hersey yukseldi maaslar haric
    Cevapla
  • Dar ekonomi 2 ay önce Şikayet Et
    Kamil Bey de çok doğru söylemiş... Üretim olmadan Ekonomik değişim gerçekleşmeden al satcilikla emlak sektörüyle bu iş fos. Hatta tamamen dış ticaret açığını geriletecek bir üretim ekonomisi modeli devreye girmeli.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Üretim yapmayı hayal ediyoruz . Çin , Japon ve Güney Kore bu işi başardılar , Üretim maliyetlerini düşürerek malını ucuza ihraç edip , firmaları küresel piyasayı ele geçirdi . Paralarının değerini koruyorlar , Üretim tıkır tıkır devam ediyor . Ya üreteceksin ya üretilecek , Paran değerini koruyacak , Asyanın Ejderlerine , Aslanlarına bakalım da ibret dersi alalım .
    Cevapla
  • Bakanım Haklı 2 ay önce Şikayet Et
    Sn. Bakanım, ülkemizin içinde olduğu ekonomik çöküntünün sebebi tamamen kredi kartı sahipleridir. reisimizi bu çöküntüden tenzih ederiz... Kredi kartlarını tamamen yasaklayıp tekrar kayıt dışı ekonomi modeline dönersek bu çöküş kesin duracaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle