Kredi kartına taksit kaldırıldı iddialarına ilişkin açıklama geldi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmadığını açıkladı.

GİRİŞ 27.02.2024 03:42 GÜNCELLEME 27.02.2024 09:41
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "kredi kartına taksit kaldırıldı" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Kredi kartına taksit kaldırıldı iddialarına ilişkin açıklama geldi

'KREDİ KARTINA TAKSİT UYGULAMASI KALDIRILDI' İDDİALARI YALANLANDI

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartı ile taksitle alınan malda fiyatı bağlamış oluyorsun. Para biriktirip aynı malı almaya kalksan fiyata yetişemiyorsun. Kart faizleri enflasyonun altında kaldığı için taksitle de alsan yine kardasın.
    Cevapla
  • zafergülten 2 ay önce Şikayet Et
    eğer çyle birşey olsaydı,en başta mağazalar astıkları kredi kartına taksit yazılarını kaldırırlardı,öyle birşey olmadına göre aslı olmayan bir haber, ve ne yazık ülkemizde aslı olmayan haber yapanlara ceza yok gibi,internet bilhassa emekliler hakında asılsız haber kaynıyor.
    Cevapla
  • Ada 2 ay önce Şikayet Et
    Karta taksit kaldırılması demek orta gelirli asgari gelirli insanların tekerine taş koymak demektir asgari ücret ile çalışan bir vatandaşa 50 bin liralık beyaz eşyayı git peşin al de ne diyecek sana
    Cevapla
  • Uyarıcı 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz haram tefecilik haram faiz herkese haram tefecilik herkese haram
    Cevapla
  • Kartları kaldırın 2 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartları ve kredi kartı taksitlendirmeleri hemen iptal edilmeli. Özellikle de asgari ödeme hemen kaldırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle