Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı

Mobilya sektöründen kredi kartlarına ilişkin açıklama geldi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartıyla alışverişte 9 olan taksit sayısının en az 12'ye çıkarılması gerektiğini belirtti.

Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı
Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı
GİRİŞ 21.02.2024 17:31 GÜNCELLEME 21.02.2024 17:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, son yıllarda mobilya üretiminde ham madde ve işçilik gibi birçok kalemde maliyet artışı olduğunu belirtti.

Güleç,yaptığı yazılı açıklamada, mali politikalara destek vermek ve hayat pahalılığıyla mücadele etmek amacıyla mobilya fiyatlarında geçen sene sonuna kadar artışa gidilmediğini, sonrasında da agresif fiyat artışlarından kaçınıldığını ifade etti.

SATIN ALMA SÜRECİ İYİCE YAVAŞLADI

MOSFED Başkanı Güleç, sektörün tüm olumsuzluklara rağmen istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya devam ettiğini belirterek, "Dayanıklı bir tüketim malı olan mobilyada satın alma kararı, kullanım şekli ve fiyat nedeniyle tüketici nezdinde kolay alınamamaktadır. Yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği sıkıntılarla birlikte 'karar verme ve satın alma' süreci iyice yavaşlamıştır. Son aylarda iç piyasa mobilya satışları yüzde 15 gerilemiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

TAKSİT SAYISI ÇAĞRISI

Mobilyada kredi kartıyla alışverişlerde 9 olan taksit sayısının en az 12'ye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güleç, "Ancak isteğimiz, sektör için ideal olarak gördüğümüz 18 taksit. Çünkü bir mobilya ortalama 10 yıllığına alınıyor. Günlük, aylık ya da yıllık tüketilmiyor." değerlendirmesinde bulundu. Ahmet Güleç, taksit sayısının artırılması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a mektup gönderdiklerini ifade etti.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da "Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 8
  • isobaba 2 ay önce Şikayet Et
    taksit sayı azalırsa mobilya sektörü sekteye uğrar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Parası varsa koltuğu yenilesin yoksa bankanın parası ile almasın. Yeter artık ekonomi battı
    Cevapla
  • seyfullah 2 ay önce Şikayet Et
    İnş. Taksit olmaz gözünüz doymadı fahiş fiyat çekiyorsunuz milleti gasp ediyorsunuz yüksek fiyatlarla beter olun.
    Cevapla
  • Uzman 2 ay önce Şikayet Et
    tam tersi olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm ticaret erbabı vicdanlı olmadiktan sonra ne yapsan hava civa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle