ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’nda Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye önemli açıklamalarda bulundu.

“KİLOGRAM BAŞINA İHRACATIMIZ 2000 DOLARI AŞIYOR”

Aselsan geçtiğimiz yılı toplamda büyüyerek kapadı.  Önümüzdeki dönemde finansal tabloları paylaşacağız. Geçen yıl ilk defa 21 ürünü ihracat ile buluşturduk. Kilogram başına ihracatta ise savunma sanayisinde 65 dolarlarda olan ihracat birim fiyatının Aselsan’da 2000 doları aştığını söyleyebilirim. 

“KISA VE ORTA MESAFE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ AİLESİNİ TAMAMLADIK”

Bugün 10.000’i aşkın çalışanımız var bunların 6500 mühendis ve arge ile uğraşıyor. 2024 yılında çok büyük sistemlerden olan her hava savunma sisteminin envantere gireceğini söyleyebilirim. Biz çok kısa mesafede KORKUT sistemini bitirip teslim etmiştik. Bunun üzerine HİSAR A projesini Roketsan ile bitirdik. Onunlada kısa mesafede hava savunma sistemi ailesinin tamamlanması hedeflenmişti. Geçtiğimiz yıllarda tamamladık, HİSAR O+ olarak da güncelledik. Böylece çok kısa, kısa ve orta mesafede hava savunma sistemlerini tamamlamış olduk. 

“SİPER’İ BU YIL TESLİM EDECEĞİZ”

Bu yıl uzun menzil Siper Hava Savunma Sistemi’ni envantere alarak uçtan uca hava savunma sistemi ailesini tamamlamış olacağız. Tabii ki de bitmeyen bir yarış, SİPER bitince yeni versiyonları olacak. Biz bu sene ASELFIR 500 kamerasını tamamladık.Dünyada rakiplerinin önünde bir kamera, en iyisini yapmış olduk. Artık onun ihracatını önümüzdeki günlerde yaşayacağız. 

ASELSAN’IN İHRACATI GİDEREK ARTIYOR

Yine radar ailesinde Deniz kuvvetlerimizin kullandığı Cenk radarını geçtiğimiz günlerde MİLGEM 5. Gemi ile envantere vermiş olduk. Uluslararası piyasalardaki müşterilerle buluşması çalışması da devam ediyor.

Çok kısa zamanda bitirdiğimiz GÖKDENİZ hava savunma sistemlerinin uluslararası piyasa ile buluşması için çalışmalar devam ediyor. Bu anlamda 2023’ün başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl 601 milyon dolarlık ihracat anlaşması ile Aselsan tarihinin en büyük anlaşmasını imzalamış olduk. Şimdi daha yukarıya taşımak istiyoruz.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Hasan yılmaz 19.02.2024 00:12
    Geçen 2, 3 asrın kaybedeni olduk, inşallah bu asrın kazananı olacağız bu yürekli ekiple genç beyinlerle hep birlikte.
  • M s l m n 18.02.2024 23:34
    netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu Ö L M E L İ ...
  • Kahhar 18.02.2024 23:27
    netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu ÖLMELİ netanyahu Ö L M E L İ ...
  • DAVUT 18.02.2024 23:11
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ. ALLAHIN ŞAŞMAZ ve bir ZERRE SAPMAZ TERAZİSİNİ İSTERİZ...
  • Vatan sever 18.02.2024 22:01
    Ayağiniza taş degmesin bu ülkenin gerçek evlatları rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah
Daha fazla yorum görüntüle