Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye özel açıklamalarda bulundu.

UÇAK GEMİSİ İNŞASI: TÜRK ASKERİ EKOSİSTEMİ HER TÜRLÜ ARACI ÜRETEBİLECEK KABİLİYETTE

Özgür Güleryüz şunları söyledi:

Göreve geldikten sonra bana ilk sorulan soru uçak gemisi ile ilgiliydi. Ben o zamanda demiştim Türkiye’de savunma-askeri-denizcilik ekosistemi her türü aracı üretebilecek kabiliyette. Biz de STM olarak Savunma Sanayi Başkanlığımızın önceliğinde denizcilikte de çok önemli rollerimiz var. Uçak gemisinde devletimizin bize verdiği görevler kapsamında tasarım, inşasında destek, ana yükleyiciliği de dahil her türlü göreve hazırız. Bu süreçte yine devletimizin koordinasyonunda Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde liderliği olacak. 

ADA SINIFI KORVETLERİM YENİ VERSİYONU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ada sınıfı korvetlerimizi deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Bir taraftan ada sınıfı korvetin tekne yapısını onun içerisine farklı konfigürasyon içeren Ukrayna için çalışmalarımız var. Farklı ülkelerle görüşmeler devam ediyor. Milgem projesinin bir sonraki aşaması İstif sınıfı fırkateynler. İ sınıfı fırkateynlerimizi deniz kuvvetlerimize çok yakında teslim etmiştik. 

YENİ İHRACAT SİNYALLERİ

Hepimizin birinci motivasyonu savunmada tam bağımsızlığı kazanmak. İkinci olarak da ürettiğimiz ürünleri dost ve müttefik ülkelere de yayarak ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlamak. Askeri ihracat konusunda çok önemli adımlar attık, atacağız da. Şu an da masada Malezya konusu var. Başka ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Öte taraftan STM olarak taktik İHA araçlarımda Kargu başta olmak üzere önemli ihracatlar gerçekleştiriyoruz. 10’dan fazla ülkeye ihracatımızı yaptık. Şu anda görüştüğümüz ülkelet var. Bir de ürünlerimizden çok memnun oluyorlar ve sayılar konusunda yeni talepler geliyor.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • ...... 18.02.2024 07:31
    Uçak gemisi sahibiyseniz uluslararası bir güç olmalı, kuzeyde güneyde doğuda batıda her yerde dünya siyasetinde söz sahibi olmanız gerek. Yoksa Adalar denizi Ege de hiç bir işe yaramaz, manevra kabiliyeti düşük olur. Onun yerine denizaltı, daha küçük ama etkili gemiler, İHA ,siha vb. ucuz ama etkili silahlar üretilip kullanılmalı
  • ZevklerVeRenkler 18.02.2024 04:30
    Herşeyi üretebilecek kabiliyettesiniz ama zevkinizden üretmemeyi seçiyorsunuz.
  • Ali tayfun 18.02.2024 00:52
    100 tane ucak gemisi olacagina 10 tane nukleer denizalti olsa yeter! Denizin altında bulunmasi ve vurulmasi nereseyse imkansiz olan nükleer bir güç üzerinde bir güç yok su anda dünyada,ucak gemisi gösterişli olur tamam ama gercek güç nükleer gucle calisan ve nükleer baslikli fuzeler tasiyan denizaltılardır!
  • Hakan 18.02.2024 00:37
    İsraile ne zaman kafa tutacağız?
  • msfr 18.02.2024 00:17
    Eski ve hantal teknolojileri bırakın. Eskiden mantıklıydı şimdi değil, birtek füze ile batabilir ve o kadar emek boşa gider. Balık sürüsü gibi birlikte hareket eden botlar, deniz altılar yapmalı. Bir kısmı imha esilse de diğerleri hedefe ulaşıp görevini yapar.
Daha fazla yorum görüntüle