Savunma Sanayiinden 10 milyar dolarlık anlaşma! SSB Başkanı Görgün açıkladı

Gelişen Türk savunma sanayinin küresel pazardaki konumuna dikkat çeken Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayiinin 2023 yılında 10 milyar dolarlık sözleşme imzaladığını açıkladı.

GİRİŞ 17.02.2024 14:40 GÜNCELLEME 17.02.2024 15:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Antalya’da bir otelde gerçekleştirilen “Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı”na katıldı. Konferansta konuşan Görgün, son yıllarda savunma sanayiinde yaşanan gelişmeleri aktardı.

2023 YILINDA 10 MİLYAR DOLARLIK SÖZLEŞME

2022 yılında 4,364 milyar dolar olan savunma ve havacılık sanayii ihracatının 2023 yılında yüzde 27’lik artışla 5,5 milyar dolara ulaştığını belirten Görgün, savunma sanayii firmalarının 2023 yılında toplam değeri 10,240 milyar doları aşan sözleşme imzaladığını aktardı.

İHRACAT KİLOGRAM BAŞINA 65 DOLAR

Türkiye’de kilogram başına ihracat tutarının ortalamada 1,57 dolar olduğunu hatırlatan Görgün, savunma sanayiinin geçen yıla oranla kilogram başına ihracat değerinin yüzde 14 artarak 65 doları aştığını kaydetti.

KÜRESEL PAZARDA GÜÇLENME VURGUSU

Savunma sanayiindeki sürdürülebilirliği devam ettireceklerine dikkati çeken Görgün, “Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendireceğiz. Savunma sanayiinde gerçekleşen büyümenin sürdürülebilirliğini sağlamak, gelecek nesillere daha güçlü, adil ve erdemli bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gelecek dönemde savunma sanayiinde ihracat stratejilerini açıklayan Görgün, odak noktaların savunma sanayiinin Ar-Ge ve teknoloji derinliği ile çeşitliliği, operasyon sahasında test edilmiş ve kendini ispatlamış savunma sanayii ürünleri, savunma sanayii tedarik sistemi ve proje kültürünün başarısı, şirket ve insan bazında savunma sanayiinin gelişmiş yetenek ve yetkinlik envanteri olacağını dile getirdi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Levent 15 2 ay önce Şikayet Et
    İyi ki varsınız! ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN! SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Gerçi vardır bir nedeni ama TÜRK APACHE helikopyerleri konusunda bir sorun mu var?
    Cevapla
  • Mehmet bey 2 ay önce Şikayet Et
    Ankarada hava çok güzel hocam uçakları gökyüzünde görmek istiyoruz sizlerle gurur duyuyoruz başarılarınızın devamını bekliyoruz durmak yok yola devam saygılarımla
    Cevapla
  • Hayati Çavdar 2 ay önce Şikayet Et
    Yüreğinize emeğinize sağlık
    Cevapla
  • M.D. 2 ay önce Şikayet Et
    RÜYA ALLAH'IM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SİZLERE HER ZAMAN MUHAKKAK EYLESİN HEPİNİZİ KORUSUN kızlarla gurur duyuyorum Onur duyuyoruz canı gönülden tebrik ediyoruz, sizler ülkemizin onurlu ve gurusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle