Üç kamu bankasından kredi kartı komisyonlarında indirim kararı

Bankaların kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

GİRİŞ 17.02.2024 12:42 GÜNCELLEME 17.02.2024 12:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi ve banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Bolat, üç kamu bankasının komisyon oranlarında indirime gittiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bolat, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bakan Bolat, ihracatçılar için yeşil pasaport konusunda da çalışma yaptıklarını söyledi. Bakan Bolat, söz konusu çalışmanın Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini ifade etti.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Millet 2 ay önce Şikayet Et
    20 yıl önce bankalar kredi kartı isteyen kamu işcisinden iki memur kefil istiyordu bugün akşama kadar on mesaj gönderiyor kredi verelim diye işsiz güçsüz insana bile
    Cevapla
  • Turan 2 ay önce Şikayet Et
    Siğara kar marcı yüzde 4,5 yüzde 0,75 ortalama ile kazanç vergisi net kazasnç yüzde 3,75 civarında
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet bankaları başta artıracaksa promosyon tutarını yükseltmesi gerekirdi 10 -12 tl dayanan promosyonlar halen devlet bankalarında en fazla 5 tl de kaldı artırsalar özel bankalarda artırmak zorunda kalırlar.
    Cevapla
  • öneri 2 ay önce Şikayet Et
    bankalar poslardan komisyon almamalı veya 1 kuruş gibi sembolik bir komisyon almalı. bankalar milyarlarca lira kar ediyor pos altyapısını bedava işletsin. posların aylık kirası da çok yüksek 10tlgibi düşük bir rakam olmalı. devlet kart kullanımını artırmayı hedeflemeli bu sistemden kar etmemeli bankalar. devlet bunun için bddkda düzenleme çıkarsın ve üst limit belirlesin.
    Cevapla
  • orhan 2 ay önce Şikayet Et
    oldu kardeş bankayıda üstune yapak mı :D
    Cevapla
  • Yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Çok geç alınmış karar. İndirimli hali bile çok yüksek Daha aşağılara çekilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle