Trafik sigortasında yeni oyun! Yüzde 20 yetmedi ek zam yaptılar

Trafik sigortasına ocak ve şubat aylarında yüzde 10'ar zam yapıldı. Ancak şirketler yüzde 20'lik zammı yeterli bulmadı. Bu nedenle prim sınırını çeşitli gerekçelerle aşmaya başladılar.

GİRİŞ 10.02.2024 13:27 GÜNCELLEME 10.02.2024 13:51
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Trafik sigortasında üst limit çıkartılan ek maliyetlerle aşılıyor.

Trafik sigortasına ocak ve şubat aylarında yüzde 10'ar zam yapıldı. Ancak şirketler yüzde 20'lik zammı yeterli bulmadı. Bu nedenle prim sınırını çeşitli gerekçelerle aşmaya başladılar.

NTV'nin haberine göre, TOBB Türkiye Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, "Şu an poliçeye erişim zor, acenteler bu konuda çok zorlanıyoruz. Günün sonunda bu sene vadesi gelen poliçeler için yenilenmeme yok. Sigorta Emeklilik ve Düzenleme Kurumu konusunda mutlaka kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK TEKLİFLE KARŞILAŞILIYOR

İddiaya göre sigorta yapmak istemeyen şirketler teknik sorunu bahane ediyor. İnternetten teklif alamayan müşteriler şirketi arıyor. Ardından ek teminat ve çekici gibi hizmetler için çok yüksek tekliflerle karşılaşılıyor.

Korkut, "Bir kısım şirketler çekici gibi şeylere fahiş fiyatta bir şeyler koyuyor. Şunun kamuoyu tarafından bilimesinde fayda var, kasım sonu itibariyle sektör 11 milyar lira zararda" dedi.

Trafik sigortasına mart ve nisan aylarında yüzde 5 oranında zam yapılacak.

Bu zam Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından iki katına çıkarılabiliyor.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Şirketler doymak bilmez. Çözüm sgortayı kaldıracaksın. Soruna başka bir çözüm yolu bulunmalı.
    Cevapla
  • Kamal 2 ay önce Şikayet Et
    Çogu Sigorta şirketi bankalarin mülkünde. Akbank kar 60 milyar yapı kredi 60 milyar. Oradan da zarar etmelerine neden inanamıyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Neden zorunlu kardeşim
    Cevapla
  • imam43 2 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar gözü doymaz,sahtekar,fırsatçı,yalancı varsa hepsi bizim ülkemizde mâlesef.Yazık diyorum.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ey sigorta şirketleri sizler bu milletin kanını emen sülüklersiniz eksperleriniz olan haramzadelerin tamirciyle yedek parçacıyla ortak çalıştıkları müddetçe bu milleti sömürmeye d Van edeceksiniz.
    Cevapla
  • SAIM 2 ay önce Şikayet Et
    Ağzına saglik gardas tüm ekspertiz kari koca sıfır arac sıfır ev alıyorlar bi ďenetleme yapılmıyor sahte rapor para dönüyor haram zehir zıkkım olsun çocuklarından çıksın inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle