SASA'dan kamuoyuna duyuru: Sorun çözüldü

SASA'nın altyüklenici bir firmasında ücret zamları ile ilgili yaşanan sorunun çözüldüğü duyuruldu. Şirketten yapılan açıklamada, "SASA yönetiminin devreye girmesi ile bu problem çözülmüştür" denildi.

SASA'dan kamuoyuna duyuru: Sorun çözüldü
SASA'dan kamuoyuna duyuru: Sorun çözüldü
GİRİŞ 09.02.2024 17:13 GÜNCELLEME 09.02.2024 17:13

SASA Polyester'in altyüklenici firmalarından birinde ücret zamları nedeniyle yaşanan sorunun sona erdiği duyuruldu.

SASA'dan yapılan açıklamada, PTA, elyaf, cips ve "low melt" elyaf tesislerinin montajlarında yaklaşık 9 bin işçinin çalıştığı belirtilerek, "300 çalışanı olan altyüklenici firmalardan bir tanesinde ücret zamlarında bir sıkıntı oluşmuş, bir gün süre ile ücret zamlarını beğenmemelerinden kaynaklı bir oturum olmuştur. SASA yönetiminin devreye girmesi ile bu problem çözülmüştür. Altyüklenici bu firmamızın çalışanları işbaşı yapıp, işlerine devam etmektedirler." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 2024'ün ikinci yarısında üretime geçmesi planlanan yıllık 1 milyon 750 bin ton üretim kapasiteli PTA; üçüncü çeyrekte faaliyete geçecek yıllık 367 bin ton kapasiteli elyaf ile yıllık 330 bin ton kapasiteli cips; 2025 yılı ilk çeyrekte faaliyete başlayacak 52 bin 500 ton kapasiteli low melt elyaf tesislerinin montajında 9 bin çalışanın, görevlerine "gece gündüz" devam edeceği vurgulandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.