ABD'den Türk çeliği kararı

ABD Ticaret Komisyonu, Türkiye'den ithal kalaylanmış çeliğe ilave gümrük vergisi talebini reddetti.

ABD'den Türk çeliği kararı
ABD'den Türk çeliği kararı
GİRİŞ 07.02.2024 09:26 GÜNCELLEME 07.02.2024 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD hükümetinin Uluslararası Ticaret Değerlendirme Komisyonu, Türkiye'den ithal kalaylanmış çelikten ilave ek gümrük vergisi alınması talebini reddetti. Dört ülkeden ithal kalaylanmış çelikten alınan gümrük vergisini de kaldırdı.

Reuters'ın haberine göre Beyaz Saray'ın ticaret konularındaki yetkili kurumu Uluslararası Ticaret Komisyonu, söz konusu ürünlerden ek gümrük vergisi alınması için ABD'li kuruluşların ilettiği talebi reddetti.

Kurum ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı'nın aldığı Güney Kore, Almanya ve Kanada'dan ithal kalaylanmış çelikten yüzde 2,69 ila yüzde 6,88 oranında antidamping gümrük vergisi alınması kararını kaldırdı. Buna ek olarak Çin'den ithal ürünlerden alınan yüzde 122,5 oranında sübvansiyonu engelleme amaçlı gümrük vergisine de son verdi.

ABD bu kararların ardından Çin, Güney Kore, Tayvan ve Türkiye'den ithal kalaylanmış çelikten yüzde 25 oranında gümrük vergisi almaya devam edecek.

ABD Eski Başkanı Donald Trump, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle 2018 yılında bu ülkelerden ithalata gümrük vergisi getirmişti.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • deli 2 ay önce Şikayet Et
    yani ekonomik savaş sona erdi demedi demeyin ekonomik savaş biterse konveksiyonel savaş başlar onun kıvılcımı ateşlendi bana kalırsa 2025 çok çetin geçecek dünya için seçime kadar hiç kimse savaş çıkaramaz iyi hazırlan Türkiye hem silah hem gıda hem tıbbi ihtiyaç hatta nükleer için hazırlık yap
    Cevapla