Kira zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi.

GİRİŞ 05.02.2024 10:56 GÜNCELLEME 05.02.2024 11:30
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 6,70. yıllık yüzde 64,86 oldu.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 54,72 olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 54,72 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 53.86 olmuştu.

Konutlarda kira artış oranı 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sanki piyasada yükselen sadece ev kiralari
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    devlet yıllık 1m konut yapsın. arsız ev sahipleri evleri boş kalsın
    Cevapla
  • Erkan 2 ay önce Şikayet Et
    Mültecilerin gönderse yeter
    Cevapla
  • Kiraci 2 ay önce Şikayet Et
    Haramzede ev sahipleri evleri 3 yilda ,,%1000 degerlendi hala gözleri fakirlestirilmis kiracılarin cebinde.. Utanlazlik ,arsızlik..
    Cevapla
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Bu işleri belediyelere devretsin belediye arazi alsın konut yazsınlar
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yürü git aldıgınız depozito ne için en az iki depozito alıyonuz çogu yerde 3-5 aldıgın ile tamir ettir o zaman yada kiracına söyle boyatsın temizlesin parasını iade et
    Cevapla
  • Adaletsizlik 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşımın 3 tane dairesi var hiçbirini kiraya vermiyor vermeyeceğini söyledi, kira zamları da 6 ayda bir enflasyon oranında yapılmalı bence. Maaş zamları artık 6 ayda bir yapılmak zorunda gözüküyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşının derdi seni neden bu kadar gerdi. Bence o 3 ev arkadaşının değil senin. Bu durumdan muzdaripsen neden bu kadar ev aldın kardeş. Madem paran vardı, ülke ekonomisine katkıda bulunacak yatırımlar yapsaydın. Nedir bu aç gözlülük. Böylece ev piyasası bu kadar balon olmazdı da belki benim de bir evim olurdu. 3 tane ev almak nedir anlamıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle