Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) görev değişikliklerinin ardından ekonomide gözler pazartesi gününe çevrildi. Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesi sonrası Pazartesi günü piyasalarda dalgalanma olacağına yönelik iddialar sonrası Haber 7 Yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet TV100'de önemli değerlendirmelerde bulundu.

'ŞİMŞEK VE YILMAZ OLDUĞU SÜRECE BÖYLE BİR DURUM DALGALANMAYA YOL AÇMAZ'

Erkan'ın istifasından önce ekonomi yönetimi çevreleriyle bağlantı kurduğunu belirten Acet, "Ben o günlerde şunu da sormuştum. “Eğer Hafize Hanım istifa ederse bu ekonomide bir dalgalanmaya yol açar mı?” diye. Ekonomi yönetimi çevrelerinden şu cevabı almıştım. “Hayır ekonomide 2 tane çıpa var; Biri Mehmet Şimşek biri Cevdet Yılmaz. Yani bu ikili ekonomi yönetiminin başında olduğu sürece böyle bir durum dalgalanmaya yol açmaz.” Pazartesi günü piyasalarda bir dalgalanma olması da beklenmiyor." dedi.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • takipçi 04.02.2024 13:43
    Şimşek ve Yılmaz bu ikili olduğu süreye kadar ekonomi inşallah rayına oturacak inanıyor ve güveniyoruz bu işin üstesinden gelecektir işi ehline bilene ver bu işler öyle basit değil yeterki işi bilenler gelsin.
  • Mehmet 04.02.2024 12:44
    Bol miktarda döviz aldım diyenler yazıklar oksun dize. Amerikan parası ile ülke ekonomisini kendi elimizle mahvediyoruz. Dolar dan devletin vergi alması lazım. Kuru yükseltiyorlar kar ediyorlar.
  • İzlerist 04.02.2024 12:09
    Pazartesi olmasa da SALI ~olabilir
  • Misafir 04.02.2024 11:28
    BİZİM İÇİN her pazartesi zaten kara pazartesi oldu!!
  • yola devam 04.02.2024 11:28
    ne kadarda çok bekleyeni varmış krizin. bu işi yapacak insan mı yok ki memlekette?
Daha fazla yorum görüntüle