Erdoğan imzaladı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Görevden affını isteyen Hafize Gaye Erkan'ın yerine yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu.

GİRİŞ 03.02.2024 00:17 GÜNCELLEME 03.02.2024 10:52
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son dakika Merkez Bankası haberleri: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, görevinden affını isteyen Hafize Gaye Erkan'ın yerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Erdoğan imzaladı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Karara göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğince görevden alındı.

Fatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir? Annesi ve babası kim? Fatih Karahan'ın biyografisiFatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir? Annesi ve babası kim? Fatih Karahan'ın biyografisi

CEVDET YILMAZ, KARAHAN'A BAŞARILAR DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Karahan'ı yeni görevinde başarılar diledi. Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

 

BAKANLARDAN PEŞ PEŞE TEBRİK PAYLAŞIMLARI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'a ilk tebrik bakanlardan geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak bugüne kadar yapmış olduğu önemli hizmetler için Sayın Hafize Gaye Erkan’a teşekkür ediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan’a görevinde muvaffakiyetler diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve ekonomi yönetimimizin atacağı adımlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

Ticaret Bakanı Ömer Bolat:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olarak görev süresi boyunca önemli hizmetlerde bulunan Hafize Gaye Erkan hanımefendiye teşekkür ederim.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlık görevine atanan Sayın Fatih Karahan’ı tebrik ederim. Türkiye Yüzyılında atılacak adımlarda ve hedeflerimiz doğrultusunda yapılacak çalışmalarda başarılar diliyorum.

Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun."

NE OLMUŞTU?

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." diyerek görevinden affını istemişti.

Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklamasıCevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istedi

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı. Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

Erdoğan imzaladı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Faiz ler iner belki, bir umut. Kart borçları şişti
    Cevapla
  • Standr 3 ay önce Şikayet Et
    10 lira gaye hanım zamanında git 10 da Fatih bey zamanında dolar gider sonuçta değişen birşey olmaz ne alırsan al değer kaybetmez TL dışında
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Yatırım ve istihdam faizin düşmanıdır . Onun için faizsiz sermaye bulacaksın , Endüstrileşme , Ticaret ve İstihdamı zirveye çıkaracaksın , O zaman Faiz alevi söner , Mum alevi gibi puf diye yok olur .
    Cevapla
  • Beytullah Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    Bende e 160.000 lira maaşı olan işte çalışırken affımı istesem hakkımda ne düşünürsünüz acaba.:)-
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Gaye hanım bundan sonraki hayatında daha profesyonel olur umarım, hayat tecrübesi başka birşey, tadı acı etkisi büyük olsa da bundan sonrası için hayatında mutluluk ve başarı dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle