Deprem bölgesine 100 yılın yatırımı! 'İmzaya geliyorlar'

Kahramanmaraş'a kurulacak olan TUSAŞ fabrikasına ilişkin konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, "İmza töreninden sonra detayları paylaşacağız. Bu yatırım asrın felaketinin yaşadığı şehrimizde 100 yılın yatırımı olacak” dedi.

Deprem bölgesine 100 yılın yatırımı! 'İmzaya geliyorlar'
Deprem bölgesine 100 yılın yatırımı! 'İmzaya geliyorlar'
GİRİŞ 01.02.2024 11:46 GÜNCELLEME 01.02.2024 12:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 12. Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, TUSAŞ yatırımıyla ilgili bilgi verdi.

DEPREM BÖLGESİNE 100 YILIN YATIRIMI

Buluntu, “TUSAŞ ile ilgili şirket kuruluşlarında sona yaklaştık. 22 Şubat’ta Savunma Sanayi Başkanımız Haluk Görgün ve programında bir aksilik olmazsa Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın katılacağı bir ortak protokol imzalayacağız. 22 Şubat’ta hem Türkoğlu’ndaki tesisimizin açılışı gerçekleştirilecek hem de Ticaret ve Sanayi Odamızdaki fuaye alanında imza törenini gerçekleştirmiş olacağız. Kahramanmaraş artık bir savunma sanayi kenti olacak. İmza töreninden sonra TUSAŞ yatırımının tüm detayları hep birlikte sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu yatırım asrın felaketinin yaşadığı şehrimizde 100 yılın yatırımı olacak” dedi.

Mustafa Buluntu

200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kahramanmaraş’ın teknolojik ve katma değerli yatırımlarla öne çıkan bir kent olmasını arzu ettiklerini söyleyen Mustafa Buluntu, “Şirketin sermayesi 200 milyon dolar civarında büyük bir yatırım. Talep ve teveccüh de çok fazla. Sermayemiz daha da güçlenecek” diye konuştu.

“TOMSUKLU İHTİSAS OSB’Yİ HIZLA FAALİYETE ALMALIYIZ”

 Şehirdeki diğer çalışmalarla ilgili de bilgi veren Mustafa Buluntu, “Sanayi Bakanımızla Ankara’da şehrimiz adına bir toplantı yapacağız. Gündem maddeleri içerisinde birincisi Tomsuklu İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yılki ödeneğinin artırılması var. Çünkü bölgenin altyapı çalışmalarını 2024 yılında tamamlayıp, bir an önce faaliyete geçirip akabinde yatırımcılarımızın hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Konuşmasında ayrıca yeni sanayi alanlarına da değinen Mustafa Buluntu, Cumhurbaşkanı kararı ile ilan edilen yeni sanayi alanlarını bir an önce niteliğinin belirlenip, sanayicilere devredilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OSB’lerde doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaştığını belirten Mustafa Buluntu, “Birçok yatırımcımızın yer talebi çok fazla. Çalışmaların hızlandırılması adına konuyu Bakanımız Fatih Kacır’a ileteceğiz” dedi.

“ENERJİ İHTİSAS OSB’YE İHTİYACIMIZ VAR”

Kahramanmaraş’ın gündeminde Enerji İhtisas OSB’nin de olduğunu söyleyen Mustafa Buluntu, Elbistan’da takibini yaptıkları bir Enerji İhtisas Sahası olduğunu sözlerine ekledi. Fatih Kacır’la gerçekleşecek toplantının gündemine bu konuyu da aldıklarını kaydeden Buluntu, “Bu konuyu da bakanımızla istişare ettiğimizde olumlu neticeler çıkmasını umuyoruz” dedi.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ/NESRİN KOÇASLAN
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Adnan 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş Nigdeye yapılması gerek diyor niye Kahramanmaraş hak etmiyorum heralde sizde komşumuz Antep gibi cekememezlikmi sizde biz biriyle UĞRAŞIRKEN BİRDE Niğde çıktı hadi hayırlısı
    Cevapla
  • M akın 2 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesi Kahramanmaraş yapılıyor Niğde en saglam jeolojik bölgede ülkenin ortası Halis Demir uçak fabrikası yakışırdı bence
    Cevapla
  • Dikkat ! 2 ay önce Şikayet Et
    Elbistan nin kaderini Kahramanmaras`a verenler Elbistan kaderine terk edilmis ve goc vermekte,Elbistan istihdam icin. yatirim bekliyor!
    Cevapla
  • Kızıl Elma 2 ay önce Şikayet Et
    Savunma sanayi ve diğer kritik teknolojilerin üretildiği yerler Anadolu'nun ortasında etrafı dağlarla çevrili bile bölgeye taşınmalı acilen, savaş durumunda düşman tarafından kolay kolay ulaşılamaz bir bölge olmalı, dağların içine inşa edilmeli fabrikalar.
    Cevapla
  • Celo 2 ay önce Şikayet Et
    Savunma sanayi gibi önemli fabrikalar iç Anadoluda olmalı. Her zaman için savaş durumu göze alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle