Konutların turizm amaçlı kiralanması yönetmeliği’nde değişiklik

Turizm amaçlı konut kiralamalarına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanması yönetmeliği’nde değişiklik
Konutların turizm amaçlı kiralanması yönetmeliği’nde değişiklik
GİRİŞ 27.01.2024 11:33 GÜNCELLEME 27.01.2024 11:33

Resmi Gazete’de yayımlanan “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e eklenen geçici madde ile, belediyeden iskan ruhsatı almamış konutların sene sonuna kadar turizm amaçlı kiralama yapabilmelerinin önü açıldı. Söz konusu yapılar tapuda tarla, zeytinlik gibi görünen ancak üzerinde konut bulunan; deprem yönetmeliği ve yapı denetiminin dışında inşa edilmiş yapıları ifade ediyor. Eklenen geçici madde şu şekilde:

“Turizm amaçlı kiralama faaliyetine konu olan müstakil konutlarda, başvurunun konut ibaresi içermeyen tapuyla yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyan üzerine 5’inci maddede istenilen diğer bilgi ve belgelerle birlikte tapu değerlendirilmeye alınır. Bu kapsamdaki başvurularda 31/12/2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi düzenlenir.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.